zakelijk sim onlySteeds meer zaken worden tegenwoordig telefonisch besproken en afgehandeld. Logisch ook, als je kijkt de huidige gemoderniseerde wereld waar we in leven. Een zakelijke sim only levert vele voordelen op voor een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan belastingvoordelen, goede communicatie tussen collega’s onderling en een geoptimaliseerde service richting de klant als de contactpersonen altijd bereikbaar zijn. Echter brengt een sim only voor zakelijke doeleinden nog meer voordelen met zich mee en zijn er een aantal belangrijke zaken waar rekening mee moet houden. Deze worden allemaal uitgelicht op deze pagina, om je in één keer een beeld te geven wat deze vorm van een sim only abonnement voor jou en jouw bedrijf kan bieden.

Waarom kiezen voor een zakelijke sim only?

Het klimaat in het bedrijfsleven verandert door de jaren heen en momenteel zijn we op een punt beland, waarop maximale service eerder regel dan een uitzondering is geworden. Altijd bereikbaar zijn kan daarin van levensbelang zijn om jouw concurrentiepositie te versterken ten opzichte van je geduchte concurrent. Daarnaast blijven kosten altijd een belangrijke rol spelen, om een zo hoog mogelijke winst te kunnen behalen.
Dit is dus exact de reden waarom je voor een zakelijke sim only zult kiezen.

Optimale service en minimale kosten bereik je met een zakelijk sim only abonnement

De voordelen van een zakelijke sim only

✓ De meeste zijn maandelijks opzegbaar! Verandert er dus iets in het aantal werknemers, dan kun je er in elk geval voor zorgen dat de telefoonkosten niet blijven doorlopen.
✓ Een sim only abonnement is te combineren met iedere smartphone naar keuze!
✓ Sim only’s bieden de laagste kosten voor een bundel aan MB’s, belminuten en sms’jes.
✓ Je kunt bij veel providers zelf een op-maat bundel samenstellen voor je werknemers.

Het verschil tussen een sim only voor zakelijk gebruik en een particulier sim only abonnement

Bijna alle providers maken onderscheid tussen een zakelijk- en een particulier sim only abonnement. Je vraagt je waarschijnlijk af wat het verschil hiertussen is. Dat is als volgt:

  • Zakelijke sim only abonnementen worden veelal aangeboden in een prijs exclusief BTW.
  • Zakelijke sim only’s zijn in sommige gevallen duurder, in verband met de betere service die geleverd wordt.

Hier willen wij even op inhaken: Over een zakelijk sim only abonnementen hoeft namelijk geen BTW betaald te worden. Kies je voor een sim only die door de provider als ‘zakelijk’ wordt aangeduid, dan betaal je geen BTW. Toch kun je als bedrijf ook voor een particulier abonnement kiezen, want je kunt de BTW gewoon terugvragen. Laat je hier dus niet teveel door leiden.

Ook de extra service van een sim only voor zakelijk gebruik is geen puntje waar je je door zult moeten laten leiden. Tegenwoordig is de service van iedere provider voor ieder soort abonnement van een dergelijk niveau dat deze gewoon acceptabel is.
Wel is het belangrijk om erop te letten of de prijs die getoond wordt bij een sim only abonnement inclusief of exclusief BTW is.

Sim only zakelijk vergelijken

In onderstaande vergelijker zie je alle sim only abonnementen inclusief BTW.

Waarop letten bij het kiezen van een zakelijk sim only abonnement

Bij het kiezen voor een zakelijke sim only is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat jij en/of je werknemers aan MB’s, belminuten en sms (gaan) gebruiken. Wij snappen dat dit een lastige indicatie is, daarom adviseren wij altijd om te kiezen voor een ruimere bundel dan dat je denkt te gaan gebruiken. Uiteindelijk bespaar je hier kosten door, omdat de bundel dan niet zo makkelijk overschreden wordt.
We hebben de belangrijkste punten even voor je op een rijtje gezet:

  • Hoeveel denk je te gaan gebruiken?
  • Kies vervolgens voor een iets grotere bundel*
  • Geef je werknemers in elk geval voldoende belminuten, zodat ze altijd bereikbaar zijn en optimale service en communicatie kunnen leveren. Wij adviseren daarom een sim only voor zakelijk gebruik met onbeperkte belminuten
  • Let op de kosten, zijn deze in- of exclusief BTW?
  • Kies voor de juiste abonnementsduur. Vaak is een maandelijks opzegbaar abonnement slechts €1,- duurder en ben je hierdoor wel lekker flexibel

* Tip: Het kan handig zijn om voor een zakelijke sim only te kiezen voor een provider met een uitgebreid assortiment, zoals Ben, Youfone, Hollandsnieuwe en Simpel. Als je merkt dat het verbruik niet aansluit met de bundel kun je dit maandelijks bijstellen. Let er wel op dat je sommige bundels alleen naar boven kunt bijstellen vanaf de bundel die je oorspronkelijk kiest. Kies in dit geval voor een kleinere startbundel.

Tip: Bij KPN kun je MB’s delen. Handig voor collega’s onderling wanneer de één meer gebruikt dan de ander. Let hierbij wel op de voorwaarden die aan het delen van MB’s gesteld worden.

Zakelijke sim only VS zakelijk mobiele telefoon abonnement

Waarom zou je kiezen voor een zakelijke sim only en niet voor een zakelijk mobiele telefoon abonnement? Wat hierbij het belangrijkst is, zijn de kosten. Een zakelijk mobiele telefoon abonnement is namelijk veel duurder, omdat je indirect ook voor de bijbehorende smartphone betaald. In principe is dit niet erg, maar daarom zit je ook vaak vast aan een een- of tweejarig abonnement. Daarnaast ben je minder vrij in het kiezen van een goed passende bundel, omdat de beschikbare bundels naast het feit dat ze afhankelijk zijn van de provider, ook nog eens afhankelijk van de smartphone die je erbij kiest.

In dit opzicht zijn de voordelen van een zakelijk sim only abonnement dat je iedere smartphone naar keuze met een passende sim only kunt combineren. Daarnaast kan je deze smartphone ook langer dan twee jaar (mobiele telefoon norm) gebruiken, omdat smartphone tegenwoordig gebouwd zijn op een langer gebruik. Sim only’s hebben ook veel meer keuze in (het samenstellen van) verschillende bundels en zijn de meeste sim only abonnementen tegenwoordig maandelijks opzegbaar.