zakelijk-mobiel-abonnementSteeds meer werkgevers vinden het belangrijk dat hun werknemers tijdens werktijden bereikbaar zijn voor klanten, collega’s of partners. Dat is dan ook de grootste reden dat steeds meer bedrijven zakelijke telefoons geven aan hun personeel. Daarmee kunnen ze dan altijd worden gebeld of op een andere manier contact wordt gelegd als dat nodig is. Bovendien hoeven werknemers niet meer hun eigen toestel te gebruiken voor zakelijke aspecten, maar blijft dit keurig van elkaar gescheiden. Tel daarbij op dat het voor werkgevers helemaal niet zoveel kost om voor ieder personeelslid een zakelijk mobiel abonnement af te sluiten. Wellicht zit jij hier als eigenaar van een bedrijf ook over na te denken, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen of wat je hiervoor nodig hebt. Of ben je al in het bezit van een dergelijk abonnement, maar twijfel je nog of je het zakelijk mobiel abonnement wil verlengen. In dat geval leggen wij precies uit waarom een zakelijk mobiel abonnement voor jou geschikt is en welke stappen je moet ondernemen.

Voordelen van een zakelijk mobiel abonnement

Het hebben van een zakelijk mobiel abonnement kent vele voordelen. Welke zijn dat? Hieronder zijn er enkele op een rij gezet:

✓ Zakelijk en privé gebruik worden gescheiden
✓ Altijd bereikbaar voor klanten, collega’s en partners
✓ De gemaakte mobiele kosten zijn aftrekbaar bij de belasting
✓ Bij veel providers is het mogelijk om een eigen bundel samen te stellen voor het personeel

Er zijn dus meerdere redenen waarom een zakelijk mobiel abonnement interessant kan zijn voor jouw organisatie.

Zakelijke mobiele abonnementen vergelijken

Na het opstellen van de prioriteiten wordt het tijd om de zakelijke mobiele abonnementen met elkaar te vergelijken. Er zijn tal van aanbieders die jou graag als klanten willen binden. Daarom is het goed om te kijken naar de punten die jij hebt opgesteld die er uiteindelijk voor moeten zorgen om de keuze te vergemakkelijken bij een zakelijk mobiel abonnement. Vind je het belangrijk dat het personeel voldoende belminuten en MB’s hebben? Of hecht je meer waarde aan de maandelijkse kosten? Dan zou een zakelijk sim only abonnement ook nog een optie voor je kunnen zijn. Door via onze vergelijker verschillende aanbieders onder de loep te nemen, zie je in één oogopslag welke voorwaarden er zijn gekoppeld aan de providers. Dit zal het voor jou overzichtelijk maken welke partij het beste zakelijke mobiele abonnement aanbiedt.

Kiezen van juiste mobiele abonnement

Nu het duidelijk is geworden welke voordelen een zakelijk mobiel abonnement heeft voor jouw bedrijf, wordt de volgende stap het kiezen van het juiste abonnement. Aangezien vele providers mobiele abonnementen voor zakelijk gebruik aanbieden, is het een lastige klus om de juiste er tussenuit te kiezen. In dat geval is het raadzaam om vooraf een aantal punten duidelijk te hebben waaraan een zakelijk mobiel abonnement moet voldoen.

  • Hoeveel belminuten en MB’s mag het abonnement bevatten?
  • Wat mogen de maximale kosten per abonnement zijn?
  • Is het abonnement in- of exclusief BTW?
  • Hoelang moeten de contractduur zijn?

Dit zijn slechts enkele factoren die meespelen bij het kiezen van een zakelijk mobiel abonnement. Stel daarom prioriteiten op om de keuze makkelijker te maken. Wat heeft voor jou voorrang ten opzichte van andere punten? Hiermee maak je het jezelf eenvoudiger om straks het juiste mobiele abonnement te kiezen.

Sim only providers voor zakelijke abonnementen

Het aanbod aan providers dat zakelijke mobiele abonnementen aanbiedt is nog niet heel groot. Veel partijen zitten er wel aan te denken maar hebben deze plannen nog niet doorgevoerd. Toch zijn er wel enkele partijen die zich al langduriger richten op de zakelijke markt, waaronder: