Written by Donat Berisha

Youfone sim only nu actief in België

Nederlandse provider Youfone is sinds kort ook actief in België. Het is vanaf vandaag namelijk mogelijk om via de Belgische website van Youfone sim only abonnementen te bestellen. Dat Youfone ook in België ging opereren, was al een tijdje bekend. Nu is het ook daadwerkelijk mogelijk om in België bij Youfone een sim only/GSM-abonnement af te sluiten.

Lees verder voor meer uitleg en de tarieven van Youfone sim only in België.

Youfone tarieven in België

Op dit moment is het goedkoopste abonnement in België 7 euro per maand. Hiervoor ontvangt men 500 MB internet en 200 belminuten/sms’jes. Het abonnement kost 7 euro per maand omdat er alleen kan worden gekozen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. In Nederland betaalt men hetzelfde voor dezelfde bundel, alleen kan er 2 euro per maand worden gespaard door te kiezen voor een contractduur van twee jaar.

Wel zijn, naast de 500 MB en 1 GB bundels, de internetbundels in België anders dan in Nederland. Hieronder wordt in een tabel getoond wat de internetbundels na de 500 MB bundel zijn in België en wat je betaalt voor die hoeveelheid internet ten opzichte van de 500 MB bundel. Hetzelfde wordt daarnaast getoond voor de Youfone sim only abonnementen in Nederland. Beide tarieven zijn op basis van maandelijks opzegbare abonnementen en 200 min/sms.

Youfone internetbundel BelgiëTarieven t.o.v. 500 MB bundelYoufone internetbundel NederlandTarieven t.o.v. 500 MB bundel
1 GB+ €2,-
1 GB+ €1,-
3 GB+ €4,-2 GB+ €2,-
5 GB+ €5,-4 GB+ €4,-
10 GB+ €11,-8 GB+ €4,50
15 GB+ €15,-12 GB+ €7,50
--20 GB+ €10

Beltarieven

Wat betreft bellen/sms’en geldt dat er kan worden gekozen tussen 200 min/sms en onbeperkt bellen/sms’en. Dit is hetzelfde als in Nederland. Wel betaal je in België ten opzichte van 200 min/sms 3 euro per maand meer voor onbeperkt bellen/sms’en. In Nederland betaal je bij Youfone meestal 1 euro tot 2 euro meer (afhankelijk van je internetbundel).

Netwerk Youfone in België

Youfone maakt in België gebruik van het netwerk van Proximus. Dit is een van de grootste providers en operators in België. Hiervoor is gekozen om op een snelle en gemakkelijke manier de Belgische manier te kunnen betreden. Youfone blijft dus doorgaan als virtuele provider/MVNO.

Snelheid Youfone internet in België

Inmiddels is het ook bekende wat de gemiddelde snelheden van het internet zijn. De gemiddelde downloadsnelheid van GSM-abonnementen/sim only abonnementen is 75 Mb/s en de gemiddelde uploadsnelheid is 26,3 Mb/s.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × vier =