Written by SimonlyCheck

Welke mobiele provider heeft het snelste internet?

We maken allemaal gebruik van mobiel internet en het liefst zo snel mogelijk. Met alle mogelijkheden vandaag de dag worden de eisen voor mobiel internet steeds hoger. Het is daarom belangrijk te weten welke provider wat voor snelheden bieden en hoe de kwaliteit van het netwerk is mede als dekking van bv. 4G en 4G+. Met hogere downloadsnelheden kun je makkelijker video’s streamen zonder al te veel vertraging en/of haperingen. Ook grote bestanden downloaden wordt een stuk eenvoudiger. Voor de echte “online” gamers biedt een hogere internetsnelheid ook uitkomst en verhoogt het de game ervaring. Wil je weten welke provider het snelst is? Lees dan vooral even verder…

Internetsnelheid van KPN, Vodafone en T-Mobile

Er worden regelmatig testen en onderzoeken uitgevoerd als het gaat om de snelheid van mobiel internet. Niet alleen worden netwerken onder de loep genomen om te bepalen wie de snelste is, ook consumenten testen regelmatig hun mobiele internetsnelheid. Het is dan ook iets wat enorm leeft onder mobiele gebruikers. Uit de test blijkt dat doorgaans T-Mobile gebruikers het vaakst hun internetsnelheid meten. Vodafone en KPN volgen daar kort achter.

Dit zijn momenteel de snelheden die worden behaald bij KPN, Vodafone en T-Mobile:

• KPN biedt momenteel een gemiddelde downloadsnelheid van 22,5 Mbit/s en is hiermee verassend de provider met de laagste snelheid.

• Vodafone volgt daarop met 25 Mbit/s en ligt hiermee een stukje hoger dan KPN.

• T-Mobile heeft de hoogste internetsnelheid met een downloadsnelheid van 37,5 Mbit/s.

De snelheden van de verschillende providers zijn op basis van de laatste meting namelijk het 4e kwartaal van 2015. Een hoge downloadsnelheid levert veel voordeel op. Hogere uploadsnelheden zorgen er daarbij voor dat je met een hogere snelheid grotere bestanden kunt versturen. Denk hierbij aan media via Whatsapp of het uploaden van bestanden. Ook het versturen van grote bestanden via de mail gaat met een hogere uploadsnelheid een stuk sneller.

T-Mobile als beste uit de test!

T-Mobile is onlangs al verkozen tot het beste netwerk van Nederland. De mobiele provider is de beste op het gebied van bellen, data en netwerkdekking in grote en kleine steden. Naast de beste zijn ze dus ook nog eens de snelste met hun hoogste internetsnelheid via de 4G verbinding!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − een =