Written by Donat Berisha

Welk netwerk gebruikt Simpel?

Wanneer je van plan bent een nieuw sim only abonnement af te sluiten, is het een goed idee om providers te vergelijken. Op die manier kom je onder andere goedkoper uit en kies je een geschikte bundel. Tegenwoordig wint sim only provider Simpel steeds meer aan populariteit. Waar men vroeger deze aanbieder niet echt goed kende, worden er nu vaker Simpel sim only abonnementen afgesloten. De provider is ook steeds vaker op de televisie te zien. Maar welk netwerk gebruikt Simpel eigenlijk? Lees het in dit artikel!

Welk netwerk gebruikt Simpel voor sim only abonnementen?

Aanbieder Simpel heeft geen eigen netwerk. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van het mobiele netwerk van T-Mobile. Alle Simpel sim only abonnementen worden dus afgesloten op het T-Mobile netwerk.

Van welke provider is Simpel?

Niet alleen maakt aanbieder Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk: Simpel is ook van T-Mobile. In begin december 2020 heeft T-Mobile namelijk definitief Simpel overgenomen. Hoewel Simpel tussen 2014 en eind 2020 zelf opereerde, was het van 2010 tussen 2014 ook al onderdeel van T-Mobile. Nu is T-Mobile dus weer eigenaar van Simpel.

Waarom Simpel als apart merk?

T-Mobile neemt Simpel weer over, maar verder verandert er dus niets voor de consument. Simpel blijft namelijk als merknaam bestaan. Hiervoor wordt gekozen om aan de behoeftes van een bepaald deel van de consumenten en klanten te voldoen. Met Simpel is dat goedkope sim only abonnementen.

Dekking en snelheid

Kies je voor Simpel, dan hoef je je geen zorgen te maken over de dekking. Je maakt gebruik van het betrouwbare T-Mobile netwerk en kunt hierdoor zorgeloos in vrijwel heel Nederland internetten.

Wat betreft snelheid, gaan we er vanuit dat vrijwel iedereen voor 4G (binnenkort wellicht 5G) kiest. Aanbieder Simpel adverteert met een maximale sim only 4G internetsnelheid van 75 Mbps (download) en 10 Mbps (download). T-Mobile zelf noemt een maximale downloadsnelheid van 450 Mbps en uploadsnelheid van 75 Mbps.

De kans is groot dat je in de praktijk beide snelheden niet behaalt. De kans is hierbij wel aanwezig dat je met een T-Mobile abonnement nog steeds wat sneller uitkomt. Toch zal het internet van Simpel voor de meesten wel prima zijn.

Simpel sim only abonnement afsluiten?

Het antwoord op de vraag ‘op welk netwerk zit Simpel?’, is het netwerk van T-Mobile. Simpel is ook van provider T-Mobile. Het gaat door als merk Simpel, om zo bepaalde groepen consumenten en klanten naar zich toe te trekken.

Heb jij interesse in een goedkoop sim only abonnement van Simpel? Bekijk dan hier onze pagina of klik hieronder om direct naar de website van Simpel te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × 3 =