Written by SimonlyCheck

Welk abonnement past het beste bij mij?

Als je een nieuw mobiel abonnement gaat nemen kun je soms voor een lastige keuze komen te staan. Er zijn immers tal van providers waar je uit kan kiezen en ook qua smartphones is er keuze genoeg. Het is daarom ook belangrijk te kijken naar wat jij voor een abonnement zoekt en of je dit samen met een mobiele telefoon wilt combineren, of niet. Wij geven je hieronder een aantal praktische tips om een bewuste keuze te maken zodat jij op een goede en bewuste manier een nieuw abonnement kunt afsluiten.

Wat heb je nodig?

De waarschijnlijk meest voor de hand liggende factor is wat je denkt nodig te hebben in een abonnement of van welke extra opties jij gebruik zou willen maken. Er worden allerlei bundels en extra’s aangeboden, bij de 1 nog mooier dan bij de ander. Het is in eerste instantie zaak vast te stellen hoeveel je verbruikt. Bel je veel, of gebruik je meer internet en sms? Als je een grootverbruiker bent in 1 van deze is het verstandig hier ook een grotere bundel voor aan te schaffen. Denk hierbij ook aan het feit dat meestal voor een paar euro meer tegenwoordig al onbeperkt bellen abonnementen worden verstrekt. Bij data is het zo dat wanneer je veel op 4G zit je het beste kan kiezen voor een bundel van bv. 1Gb tot 6Gb. De praktijk laat zien dat er ook heel veel gebruik wordt gemaakt van Wifi en hotspots, zodat dergelijke bundels lang niet voor iedereen noodzaak zijn.

Nieuw toestel of sim only abonnement?

Wil jij een nieuw toestel of ben je nog tevreden met jouw huidige smartphone? Dat is iets wat je vast moet stellen voordat je een nieuw abonnement af gaat sluiten. Er zijn genoeg gebruikers die veel langer met hun telefoon doen dan 1 of 2 jaar en dat is ook volkomen terecht. In dit geval kan je dan ook kiezen voor een veel voordeliger sim only abonnement. Maak je liever gebruik van de laatste technologie, dan is kiezen voor een nieuwe telefoon de beste keuze. Let hierbij op dat je wel meer betaalt voor je abonnement en zorg ervoor dat je nooit teveel betaalt.

Verschillen in Providers

Sommige providers zijn heel erg goedkoop, andere bieden veel keuze en weer een ander heeft een enorm goede klantenservice. Allemaal dingen om rekening mee te houden bij jouw keuze voor een bepaalde provider. Lees je goed in en bekijk ook ervaringen van andere gebruikers. Hiermee maak je een op basis van voor jouw belangrijke factoren de beste keuze als het gaat om een mobiele provider.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twintig − 4 =