Written by Donat Berisha

Wat is Unlimited Bellen? Betekenis & Uitleg

Vandaag de dag bestaan er allerlei soorten sim only abonnementen: goedkope abonnementen, maandelijks opzegbaar, 2-jaar contracten, onbeperkt internet, en ga zo maar door. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren. Een specifiek soort abonnement is een sim only met onbeperkt bellen. Maar wat is unlimited bellen eigenlijk, en waarom zou je hiervoor kiezen? Lees nu verder voor meer informatie!

Wat is unlimited bellen?

De letterlijke vertaling van ‘unlimited’ is ‘onbeperkt’. De betekenis van ‘unlimited bellen’ is dus onbeperkt bellen, en houdt in dat je gedurende het sim only abonnement loopt zoveel kunt bellen als je wilt. Er is dus geen sprake van een grens waar je overheen kunt gaan: je hebt namelijk een onbeperkte hoeveelheid belminuten.

Een bundel met unlimited bellen kun je combineren naar wens. Tegenwoordig krijg je belminuten en sms’jes vaak samen. Dit betekent dat je bij unlimited bellen ook direct onbeperkt sms’jes krijgt. Eigenlijk geldt het combineren dus alleen voor bellen (plus sms’jes) en data (MB’s). Je kunt hierbij voor onbeperkt internet gaan, maar dit is niet verplicht (een specifieke hoeveelheid MB’s per maand is ook prima).

Grootverbruikers zijn uiteraard fan van een dergelijke bundel. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over je bundel (en eventueel kosten buiten je bundel kosten maken). Maar is dit daadwerkelijk zo? Kun je ook echt zoveel bellen als je wilt? Lees hieronder hoe dat zit.

Kanttekening: unlimited bellen

Een sim only met een onbeperkte hoeveelheid belminuten: Het klinkt mooi. Toch zijn er wel een aantal ‘spelregels’. De belangrijkste is dat de meeste sim only providers een Fair Use Policy hanteren. Dit komt erop neer dat er sprake moet zijn van redelijk gebruik. Het idee hierachter is dat er misbruik kan worden gemaakt van letterlijk ‘onbeperkt bellen’. Daarom moeten aanbieders hiervan echter een grens gaan trekken.

Voor de meesten vormt dit geen probleem. Dit limiet is namelijk hoog ingesteld, waardoor de meerderheid niet eens merkt dat er een limiet is. Toch is het wel belangrijk om te beseffen dat er meestal dus wel sprake is van een klein ‘addertje onder het gras’. Bij de providers die een dergelijke limiet hanteren, is het limiet vaak tussen de 3000 en 10.000 belminuten per maand.

Sim only onbeperkt bellen abonnement afsluiten?

Lijkt het jou wel, een sim only met onbeperkte belminuten? Hieronder zie je een door ons opgestelde vergelijker. Schuif de balk ‘belminuten’ helemaal naar rechts en kies je favoriete abonnement!


Conclusie

Op de vraag ‘wat is unlimited bellen?’, is het antwoord: een abonnement waarmee je onbeperkt kunt bellen. Hierdoor zit je niet vast aan een maximaal aantal belminuten en kun je zorgeloos bellen. Er is echter wel een kanttekening, omdat de meeste providers met ‘Fair Use’ limieten werken. Hier zul je waarschijnlijk niets van merken, maar het is wel handig om te weten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 11 =