Written by SimonlyCheck

Waar moet ik bij sim only vergelijken op letten?

Het is weer zover! Je bent aan het einde gekomen van je abonnement met toestel of de termijn van je huidige sim only abonnement loopt af. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen weer een nieuw abonnement met toestel te nemen. Veel mensen zijn echter vaak nog steeds erg blij met hun huidige toestel en zien ook in dat deze na 2 jaar nog lang niet is afgeschreven. Dit is de reden waarom steeds vaker de oplossing wordt gezocht in een sim only abonnement. En wat doen de meeste Nederlanders dan …precies, ze gaan eerst sim only vergelijken om te zien wat het beste bij hun past en welke provider de goedkoopste oplossing te bieden heeft. Je wilt namelijk naast goede kwaliteit en service ook een lekker laag maandbedrag betalen voor je abonnement. En dat is ook praktisch altijd het geval als je een nieuw sim only abonnement gaat afsluiten. Er zitten immers geen kosten meer bij van een nieuw toestel en je hebt ook veel meer vrijheid in de abonnementsvorm.
Zo zijn er abonnementen waar je al maandelijks kunt opzeggen. Ideaal als je snel wilt kunnen switchen wanneer je wat anders wilt. Minder gunstig als je het goedkoopste abonnement wilt. Dan kun je namelijk veel beter voor een 1 jarig of liever zelfs 2 jarig abonnement kiezen. En als je uit ervaring tevreden bent met een provider dan weet je zeker dat je goed zit. Wil je overstappen naar een nieuwe sim only abonnement dan kun je heel gemakkelijk onafhankelijke gebruikers ervaringen op internet of de consumentenbond aanhouden als graadmeter bij je keuze.

4G abonnementen vergelijken

Zoals je weet kun je bij bijna alle netwerkproviders tegenwoordig gebruik maken van 4g. De snelheid van 4g ligt aanzienlijk hoger dan het al veel langer bestaande 3g netwerk. De snelheid van 3g ligt afhankelijk van de drukte tussen de 100kb en de 10Mb. In potentie kun je met 4g snelheden van 1000Mbit behalen. Overgaande op de praktijk ligt deze snelheid momenteel tussen de 20 en 50Mbit per seconde. Alsnog een heel stuk sneller dan 3g natuurlijk.
Sim only vergelijken 4g of 3g? Als je veel gebruik maakt van internet via mobiele data op je telefoon kan je het beste kijken naar een goede dekking van 4g. Hierbij moet je denken aan intensief Youtube filmpjes kijken, games waar veel internetverbinding voor nodig is, of het downloaden van grote bestanden via je browser of mail.

Onbeperkt bellen vergelijken

Het is steeds meer de trend voor providers om onbeperkt bellen aan te bieden bij sim only abonnementen. Dit heeft vanzelfsprekend als voordeel dat als je veel bent je geen enkele zorgen meer hebt over jouw belbundel. Ben je iemand die veel belt? Ga dan niet bezuinigen op een paar euro door te kiezen voor een belbundel van een 300 of 500 belminuten maar kies lekker voor onbeperkt bellen. Nooit meer buiten je bundel bellen en geen gezeur over kosten buiten je bundel. LET OP: 0900 nummers en speciale bel en sms diensten vallen natuurlijk niet onder deze onbeperkt bellen bundel!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twintig − tien =