Written by Merel

Vrijheid in aanbod Tele2 sim only abonnementen

Onder het mom van meer vrijheid heeft Tele2 onlangs door meerdere veranderingen meer vrijheid aangebracht in haar assortiment van sim only abonnementen. Deze veranderingen zijn op 1 februari van kracht gegaan. Dit doet de providers om haar klanten optimaal te laten genieten van een zorgeloos mobiel leven, aldus Tele2.

Meer vrijheid bij Tele2

Mede doordat menig leven steeds flexibeler en sneller geleid wordt, wilt Tele2 zo min mogelijk regeltjes aan haar sim only abonnementen bieden. De klant moet vrij zijn om op te zeggen of te wijzigen wanneer zij dat wilt. Hier moet niet allemaal rompslomp bij komen kijken. Deze strategie voert Tele2 al enige jaren met veel succes. Dit betekent wel dat de abonnementen constant moeten worden getoetst op de vraag vanuit de klant. Wanneer de maatschappij verandert, verandert het aanbod mee, wat momenteel het geval is. 2017 moet het jaar worden van het sim only abonnement.

De vrijheid van Tele2 op een rijtje

De volgende zaken zijn onlangs bij de sim only abonnementen van Tele2 veranderen:

  • Alle abonnementen kunnen maandelijks opgezegd of aangepast worden. Dit is goed nieuws voor de bewuste klant, want wanneer je ergens anders een goedkoper abonnement ziet kun je direct overstappen om geld te besparen! Echter betaal je hier wel iedere maand €1,- extra voor, ten opzichte van een twee jaar sim only abonnement.
  • Grotere internetbundels voor dezelfde prijs! De 4 GB en 8 GB bundels worden vergroot naar respectievelijk 5 GB en 10 GB, zonder dat de maandelijkse prijs omhoog gaat (€15,- en €19,-). Wel blijft de vraag waarom Tele2 haar kleinste databundels niet verhoogt. Door gebruik van het 4G netwerk gaat ook het internetverbruik omhoog, waardoor de kleinste databundels lang niet altijd meer volstaan.
  • Iedere klant zal vanaf heden gebruik maken van het snellere 4G netwerk. Zowel internet als bellen zal voortaan via het 4G netwerk verlopen. Althans, nieuwe klanten of klanten die hun abonnement verlengen. Klanten die momenteel nog een abonnement hebben op een 3G netwerk kunnen dit gewoon blijven gebruiken tot aan het einde van het contract.

4G only provider

Waar het enerzijds heel goed klinkt, dat alle klanten ‘gratis’ van het 4G netwerk gebruik mogen maken, is dat aan de andere kant voor sommigen heel vervelend. Veel klassieke telefoons en enkele smartphones ondersteunen het 4G netwerk niet. Wees er dus zeker van dat jouw telefoon dit netwerk wel ondersteunt, voordat je de overstap maakt. Ongeveer alle smartphones die na 2012 gemaakt zijn ondersteunen dit netwerk. Tele2 maakt deze stap om langzaamaan ruimte te maken voor het 5G netwerk, wat rond 2020 wordt verwacht.

Ook meer vrijheid voor zakelijke gebruikers

Tele2 bewijst maar weer dat zij er voor iedereen is. Ook de zakelijke gebruikers worden niet uit het oog verloren. Voor hen zal er ook extra vrijheid komen in de vorm van ‘company bundels’. Op deze bundels kunnen meerdere mensen (collega’s) aangesloten worden en zij kunnen vervolgens hun bundeltegoed met elkaar delen. Zo voorkom je als bedrijf dat iedere werknemer aan het einde van de maand een deel van het tegoed overhoudt, wat automatisch verdwijnt. Naast de flexibiliteit van deze bundels, zijn ze ook nog eens maandelijks opzegbaar.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × drie =