Written by Mark Bakker

VoLTE en VoWiFi voor Simyo postpaid klanten

Sinds vorige week heeft Simyo het mogelijk gemaakt voor hun postpaid klanten om te bellen via een 4G netwerk (VoLTE) of via WiFi (VoWiFi). Simyo beweerd dat de SimOnly klanten hier veel voordelen aan hebben. Zo zou de geluidskwaliteit beter zijn en hoef je minder lang te wachten tot de telefoon over gaat. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat VoLTE en VoWiFi inhouden en daarnaast nemen we de voordelen voor de Simyo klanten even door.

Wat houdt VoLte in?

VoLTE is het mobiel bellen via een 4G netwerk. De letterlijke betekenis van VoLTE is Voice over LTE. LTE is een andere benaming voor 4G. Bij het bellen over een 4G netwerk bel je via internet maar verbruik je gewoon de belminuten uit je bundel. Hierbij zal het 4G bellen voorrang krijgen op het normale mobiele internet. Bellen via het 4G netwerk is mogelijk via het netwerk van KPN, Vodafone en T-Mobile. Verder is het ook noodzakelijk dat bel partner ook belt via 4G. Is dit niet zo? Dan zul jij ook op de normale manier bellen.

Wat houdt VoWiFi in?

Zoals jullie misschien wel kunnen raden is VoWiFi het bellen via een wifi verbinding. VoWiFi staat voor Voice over Wifi en maakt het dus mogelijk om thuis, op het werk, of in het café te bellen via het Wifi netwerk. Dit kan handig zijn wanneer je 4G verbinding op dat moment niet optimaal is en je wel beschikt over een goede WiFi verbinding. De voordelen van bellen over een 4G netwerk zijn hieronder weergegeven.

De voordelen van VoLte bellen

VoLTE heeft een aantal voordelen wat het bellen aangenamer maakt. Zie hieronder een overzicht van de voordelen van bellen via een 4G netwerk verbinding.

De voordelen van VoLTe bellen via Simyo:

  • Met het bellen via VoLTE krijg je een helderder geluid als bij normaal bellen en lijkt het alsof je Face to Face met iemand spreekt.
  • De verbinding met het mobiele netwerk zal er sneller zijn. Dit maakt dat je minder lang hoeft te wachten totdat je iemand aan de lijn hebt.
  • Met het bellen via 4G is het mogelijk tijdens het bellen door gebruik te maken van het internet. Je kunt de telefoon app afsluiten en bijvoorbeeld iets opzoeken op het internet.

Interesse in VoLTE bellen?

Met de bovenstaande voordelen genoemd zou het voor veel mensen interessant kunnen zijn te bellen via een 4G netwerk. Heb je ook interesse in een voordelige Sim Only waarmee je VoLTE kan bellen? Check dan of je telefoon hiervoor geschikt is en vergelijk hier de sim only abonnementen van Simyo

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + twintig =