Written by Donat Berisha

Vodafone wijzigt sim only aanbod

Provider Vodafone heeft met ingang van 4 maart flink wat veranderingen op hun bestaande sim only abonnementen geïntroduceerd. Zowel de Start, Red als Red pro abonnementen zijn gewijzigd, waarbij opvalt er geen mobiele abonnementen meer zijn zonder mobiele data (internet). Daarnaast zijn de prijzen aangepast, wat voordelen en nadelen biedt.

Dit zijn de vernieuwde Vodafone abonnementen

Om het overzichtelijk te houden en direct te zien wat er verandert, hebben we de onderstaande tabel gemaakt voor de nieuwe Vodafone sim only abonnementen:

AbonnementNieuwe data (oude data)Nieuwe bel/smsNieuwe prijs (oude prijs)
Start SUit aanbodUit aanbodUit aanbod
Start M500 MB150€ 11,50 (€ 11,-)
Start L1 GB150€ 13,50 (€ 13,-)
Start XL2 GB
300€ 17,50 (€ 20,-)
Red Essential5 GB (3 GB)Onbeperkt€ 25,- (€ 26,-)
Red15 GB (10 GB)Onbeperkt€ 30,-
Red SuperUit aanbodUit aanbodUit aanbod
Red Together40 GBOnbeperkt€ 35,- (€ 45,-)

Zoals je direct kunt zien is er het een en ander aangepast. Zo heeft Vodafone twee abonnementen uit hun aanbod gehaald: de zeer bekende Start S bundel, waar geen mobiele data bij inbegrepen was, en de Red Super bundel, waardoor Red Together goedkoper kon worden gemaakt.

Kortingen Start abonnementen en nieuwe data/prijzen

Voor nieuwe klanten/bestaande klanten die in januari of februari hun Start-abonnement hebben afgesloten, geldt een actietarief: € 2,50 korting op het abonnement. Deze kortingen gelden helaas niet voor klanten die een ouder abonnement hebben.

We zien ten eerste dat in elk abonnement in ieder geval data zit. Bij het afsluiten van een Red Essential-abonnement krijg je 5 GB data i.p.v. 3 GB data en bij een standaard Red-abonnement krijg je 15 GB data i.p.v. 10 GB data. Hier zet telecomprovider Vodafone in op het gebruik van data, waarbij enkele abonnementen er dus op vooruit gaan op basis van aantal GB.

Ook heeft provider Vodafone de prijzen van sommige bundels aangepast. De instap-abonnementen zijn wat duurder geworden: Start M en L zijn 50 cent duurder. Daarbij is wel op te merken dat je met de actie voor Start-abonnement 2,50 euro goedkoper uitkomt. Start XL is daarentegen 2,50 euro goedkoper geworden, terwijl Red Essential met het tarief van € 25,- nu 1 euro goedkoper is en Red Together flink gedaald is in prijs: van € 45,- naar € 35,-.

Waarom heeft Vodafone haar abonnementen aangepast?

Zoals in het tabel te zien heeft provider Vodafone vele wijzigingen aan haar abonnementen doorgevoerd. Dit is voornamelijk gedaan om in te spelen op de vraag naar meer 4G in sim only abonnementen. Steeds meer mensen internetten, ook wanneer ze niet thuis zijn. Daarnaast wordt streamen (muziek/video’s) populairder, wat hoge data verbruik tot gevolg heeft. Door meer data aan hun bundels toe te voegen, zonder de prijs te verhogen (sommige abonnementen zijn juist goedkoper geworden), hoopt Vodafone nieuwe klanten aan te trekken.

Vodafone sim only abonnement direct afsluiten?

Provider Vodafone heeft een aantal voordelen die ze uniek maakt tegenover andere aanbieders. Deze voordelen zijn onder andere:

  • Vele voordelen als je Ziggo hebt
  • Abonnement kosteloos bijstellen naar jouw wensen
  • Sterk eigen Vodafone netwerk

Meer weten over Vodafone? Op onze pagina over provider Vodafone kun je alles lezen op het gebied van Vodafone sim only. Al deze wijzigingen zijn op basis van sim only abonnementen. Heb je interesse in een van Vodafone’s nieuwe abonnementen? Bekijk dan onderstaand tabel en kies direct het abonnement dat het beste past bij jouw wensen en behoeften!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeven + negentien =