Written by SimonlyCheck

Vodafone presenteert nieuwe lijn IoT-producten

Vodafone Group heeft in het Verenigd Koninkrijk en in andere delen van Europa hun nieuwe lijn ‘V by Vodafone’ gelanceerd. In Nederland brengt Vodafone 2 producten uit in tegenstelling tot de andere landen waar het 6 producten uitbrengt. Welke producten brengt Vodafone in Nederland uit en welke functies hebben die? Dat gaan we je precies vertellen in dit artikel.

Welke producten lanceert Vodafone?

We kennen Vodafone allemaal als één van de grootste providers in Nederland met verschillende soorten sim-only abonnementen. Echter, heeft Vodafone een nieuwe pad ingeslagen. Vodafone heeft onder de naam V by Vodafone zijn eerste wearables op de markt gebracht. In november 2017 kondigde de Vodafone Group deze IoT lijn al aan en sinds juli dit jaar zijn de V-SOS band en de V-Kids watch verkrijgbaar. De V-SOS band is bedoeld voor mensen met mobiliteitsproblemen, zoals ouderen of gehandicapten om ze te helpen om een zelfstandig leven te leiden. Verder kunnen ze in geval van nood via de SOS band hulp krijgen. In de band zit een V-Sim ingebouwd die een bericht stuurt naar een van de maximaal 4 uitgekozen contacten. De SOS band heeft een speciale knop, waarmee je een bericht kan sturen wanneer je het indrukt voor 3 seconden. De drager ziet de kleur van een licht op de band veranderen van oranje naar groen als de contactpersoon onderweg is naar de persoon in nood.

Wie gaat er op welk noodgeval af?

De band heeft ook een zorgcoördinatie functie.Dit houdt in dat contacten via een app kunnen markeren wanneer het noodgeval is opgelost en waar diegene dan is. De band zal ook automatisch een bericht sturen naar een gekozen contactpersoon als een val van de drager wordt gedetecteerd. De band gebruikt hiervoor een ingebouwde accelerometer. Het apparaat biedt ook de gebruikerslocatie door de combinatie van de gps en het mobiele netwerk.

De V-SOS band is waterbestendig en spaart de batterij als de band niet gebruikt wordt, de batterij gaat volgens Vodafone een maand mee. Als de band minder dan 20 procent batterij over heeft krijgt de aangewezen contactpersoon een bericht hierover. Het apparaat is in verschillende landen verkrijgbaar, maar het is nog niet bekend of het ook in Nederland op de markt komt.

Smartwatch voor kinderen

Vodafone biedt nu ook een nieuwe smartwatch voor kinderen onder de naam V-Kids Watch. Het apparaat biedt locatie monitoring voor de ouders en het geeft de ouders ook de optie om een “safe-zone” in te stellen voor hun kinderen. Op dit apparaat is ook de SOS knop terug te vinden. Ouders kunnen ook instellen dat de kinderen een melding krijgen op de smartwatch als ze bijvoorbeeld naar huis moeten. De smartwatch komt geleverd met vooraf geïnstalleerde spellen en apps. Deze kunnen uitgeschakeld worden voor perioden door de ouders.

Activeren aan V by Vodafone

Vodafone heeft een speciale app gelanceerd waarop beide apparaten geactiveerd kunnen worden. De apparaten kunnen in de app geactiveerd worden door de QR-code te scannen op de verpakking van het product. Verbonden apparaten worden automatisch gedetecteerd en toegevoegd op het netwerk. Om de nieuwe producten te gebruiken op het netwerk van Vodafone moet eenmalig een bedrag betaald worden en daarna een maandelijks abonnementstarief voor bestaande Vodafone klanten wordt dit bedrag toegevoegd aan hun Vodafone-factuur.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =