Written by Dennis Vlaar

Vodafone blikt vooruit op gevolgen pandemie

Vodafone kijkt alvast vooruit naar wat de gevolgen kunnen worden van de corona pandemie. Tijdens de bekendmaking van de resultaten van het boekjaar 2020 meldde Vodafone de pandemie somber in te zien. In dit artikel gaan we de voorspelling van Vodafone bespreken. Lees dus verder!

Boekjaar 2020

Vodafone maakt gebruik van een gebroken boekjaar. Dit houdt in dat hun jaarverslag i.p.v. op 1 januari, op 1 april start. In het boekjaar 2020 maakte Vodafone wereldwijd €795 miljoen winst voor belasting. Vorig jaar was dat een verlies van €2,6 miljard voor belasting. Het uiteindelijke netto resultaat was dit jaar €920 miljoen negatief.

Vooruitblik pandemie

Tijdens de bekendmaking van het jaarverslag van Vodafone werd er ook vooruitgeblikt op het komende jaar. Vodafone wilde geen concrete uitspraken doen over het volgende jaar. Ze stelde dat de groei van de brutowinst vlak zal blijven of licht zal stijgen. Daarnaast verwacht Vodafone wel dat de pandemie een grote impact zal hebben op de economie.

Gevolgen corona in Nederland

In Nederland zijn de gevolgen van corona al te merken voor Vodafone. Er zijn in Nederland al 24 zendmasten van Vodafone in brand gestoken. Dit wordt gedaan door mensen die geloven dat corona wordt veroorzaakt door 5G. Vodafone is de eerste Nederlandse provider die 5G5G internet aanbiedt aan hun klanten.

Groeiend gebruik

Er is ook een positief effect aan de pandemie voor Vodafone. Doordat veel mensen nu gedwongen thuis moeten werken, is het verbruik van de klanten gestegen. Het verbruik via telefoons groeide met 15%. Daarnaast groeide het aantal breedbandverbindingen met ongeveer 50% in heel Europa.

Voor de pandemie

Het eerste kwartaal van 2020 scoorde Vodafone goede resultaten. Het gefuseerde bedrijf VodafoneZiggo behaalde een omzet van €996 miljoen euro. Dat is een stijging van 3% vergeleken met het jaar ervoor. Vodafone groeide met 72.000 mobiele sim only klanten en 10.000 vaste internetklanten.

Vond je dit artikel interessant?
Laat je mening achter!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 4 =