Written by Dennis Vlaar

Vodafone heeft beste mobiele netwerk

Vodafone is in een groot onderzoek van Umlaut als beste uit de test gekomen. De provider heeft volgens het onderzoek het beste mobiele netwerk van Nederland. In dit artikel bespreken we de uitkomst van het onderzoek. Lees dus verder!

Vodafone heeft beste netwerk

Het onderzoek van Umlaut is een van de grote Europese onderzoeken met betrekking tot mobiele providers. Over Nederland gezien heeft Vodafone het beste netwerk. In Europa staat Vodafone op nummer 2. Telia, een Zweedse provider, staat op nummer 1 in Europa. T-Mobile is de nummer 2 van Nederland en werd 4e in Europa.

Onderzoek Umlaut

In het onderzoek van Umlaut zijn 94 Europese providers onderzocht. In het onderzoek werd onder andere gekeken naar:

  • Dekking van het netwerk.
  • Reactietijd van het netwerk.
  • Bandbreedte van het netwerk.
  • Snelheid van het netwerk.

Op de punten dekking en reactietijd deed Vodafone het vooral goed.

5G bij Vodafone

Vodafone biedt in april als eerste Nederlandse provider 5G aan. Klanten van Vodafone met een 5G ready abonnement en een compatibele telefoon kunnen gebruik maken van het netwerk. Het 5G signaal wordt door de 4G zendmasten uitgezonden. Dit is mogelijk door een speciale technologie waar Vodafone in heeft geïnvesteerd. Het 5G signaal haalt nog niet de snelheid die het uiteindelijke 5G netwerk gaan bieden. Vodafone zal nog steeds meedoen met de 5G veilingen, omdat dit nu alleen mogelijk is als er door weinig mensen gebruik van wordt gemaakt.

Giganet VodafoneZiggo

De CEO van VodafoneZiggo zegt heel blij te zijn met de uitkomst van het onderzoek. Hij zegt dat hiermee de investeringen in het Giganet van VodafoneZiggo worden beloond. Het Giganet van VodafoneZiggo is een netwerk dat voorbereid is op de toekomst. Klanten van Ziggo in Den Haag, Utrecht en Hilversum kunnen al gebruik maken van 1Gbps internetsnelheid. Dit wil de provider uiteindelijk over heel Nederland kunnen aanbieden.

Vodafone sim only abonnement

Wil jij gebruik maken van het beste netwerk van Nederland? Dan kun je een sim only abonnement bij Vodafone afsluiten. Gebruik om de Vodafone sim only abonnementen te vergelijken de sim only vergelijker op onze Vodafone pagina. Een abonnement afsluiten kun je doen via de bestelknop!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zes + negentien =