1) Wat als mijn telefoon niet simlockvrij is?
2) Hoe kan ik mijn huidige nummer behouden?
3) Wat moet ik regelen bij een overstap naar een andere sim only provider?
4) Wat moet ik op letten bij het kiezen van een sim only bundel?
5) Pukcode kwijt?
6) Hoe kan ik mijn huidige abonnement stopzetten?
7) Hoe kan ik mijn huidige abonnement verlengen?

Wat als mijn telefoon niet simlockvrij is?

Het komt vaak genoeg voor dat uw telefoon niet simlockvrij is. Hierdoor is het niet mogelijk om een sim only abonnement die afgesloten is bij provider A in te voeren in een toestel van een andere provider/aanbieder.

Hoe kan ik mijn huidige nummer behouden?

Zodra je een sim only abonnement afsluit van een andere provider zul je te maken krijgen met een volledig nieuwe simkaart. Veel mensen willen hun huidige nummer behouden en dus niet een nieuwe nummer ontvangen bij de nieuwe simkaart. De twee providers moeten dus onderling de overstap regelen en ervoor zorgen dat jouw nummer behouden kan blijven.

Wat moet ik regelen bij een overstap naar een andere sim only provider?

Inprincipe hoef je als klant niets te regelen zodra je een overstap maakt naar een andere provider. Zodra je een nieuw sim only abonnement afsluit zul je aan moeten geven aan je oude provider dat je wilt overstappen. Vanaf dat moment zijn zij verantwoordelijk voor het regelen succesvol regelen van de overstap.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een sim only bundel?

Tegenwoordig worden SIM only steeds vaker gekocht door consumenten vanwege financiële voordelen t.o.v. een telefoon abonnement. Maar waar moet je bij het afsluiten van een sim only abonnement nu allemaal opletten?
– Hoeveel MB verbruik ik maandelijks?
– Hoeveel SMS verstuur ik elke maand?
– Hoeveel belminuten verbruik ik gemiddeld elke maand?
Je kunt deze informatie achterhalen door gebruik te maken van een MB verbruikstool. Hierin kun je invullen hoeveel websites je dagelijks bezoekt, email berichten je opent en beantwoord en hoeveel WhatsApp berichten, SMS en belminuten je dagelijks verbruikt. Op basis van deze informatie zal er een uitkomst komen die aangeeft wat voor sim only bundel je het beste kunt afsluiten.

Pukcode nodig maar ik ben deze kwijt?

Het komt wel eens voor dat je bij het opstarten van je mobiele telefoon drie keer een verkeerde pincode van de simkaart invoert. Hierdoor zal je simkaart blokkeren waardoor je dus geen toegang meer hebt tot je netwerk van de betreffende simkaart. Als dit het geval is hoef je absoluut niet in paniek te raken, er is namelijk een zogenaamde “PUK (Personal Unblocking Key) code” in het leven geroepen. Deze is altijd bijgevoegd bij uw simkaart tijdens de levering. Door de PUK code in te voeren als je simkaart geblokkeerd is zal de simkaart weer beschikbaar gesteld worden. De PUK code bestaat uit 8 cijfers en kun je tot wel negen pogingen invoeren. Bewaar de PUK code goed, dit is dus je redding als je simkaart (perongeluk) geblokkeerd is. Natuurlijk kan het voorkomen dat je de PUK code kwijt bent geraakt, de enige optie die dan nog mogelijk is is enkel een nieuwe simkaart kopen.

Hoe kan ik mijn huidige sim only abonnement stopzetten?

Zodra je ontevreden bent over je huidige sim only abonnement en je erachter bent gekomen dat je beter voor een andere sim only provider had kunnen kiezen wil je natuurlijk zo snel mogen switchen naar de beste sim only. Je zult je sim only abonnement bij provider A dus op moeten zeggen. Helaas is het in veel gevallen wel zo dat je de kosten van het sim only abonnement (+ de evt. looptijd) niet vergoed zult krijgen van de provider. Als je dus overstapt op een andere (in jouw ogen de beste) provider zul je een bepaalde tijd helaas dubbele kosten hebben. Providers hanteren minimaal een opzegtermijn van 1 maand voor consumenten en minimaal 3 maanden voor zakelijke abonnementen.

Hoe kan ik mijn huidige sim only abonnement verlengen?

Je kunt gemakkelijk jouw huidige sim only abonnement verlengen bij je huidige provider. Voordelen hiervan zijn dat je je huidige nummer zult behouden(dit is ook mogelijk bij een overstap naar een andere provider maar omslachtiger). Voordelen van het verlengen van een sim only abonnement bij dezelfde provider is dat je korting zult krijgen op je sim only abonnement. Dit is namelijk een tegemoetkoming net zoals dat je bij een verlenging van een telefoon abonnement een gratis toestel ontvangt.