Written by SimonlyCheck

Uitstel voor T-Mobile in overname Tele2

Op 15 december 2017 maakte Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-mobile Nederland bekend dat zij Tele2 zouden overnemen voor 190 miljoen euro. Zo zouden ze samen de duopolie van KPN. Vodafone en Ziggo minder relevant kunnen maken en de klant een goedkoper alternatief bieden. Hoe mooi dat allemaal ook klinkt zijn we op het moment van schrijven iets meer dan 9 maanden later. Tele2 en T-Mobile zijn beide nog losse en onafhankelijke bedrijven. Waarom zijn ze nog niet gefuseerd? Blijven het aparte bedrijven? Alles hierover vind je in dit artikel.

T-Mobile en Tele2 samen tegen Ziggo en KPN

Søren Abildgaard, de huidige CEO van T-mobile Nederland heeft laten weten dat T-Mobile en Tele2 samen de Nederlandse telecommarkt verder gaan openbreken. Zo kunnen ze de klant een beter alternatief bieden voor het duopolie van KPN en Vodafone. Ziggo.
T-Mobile staat op nummer 3 in Nederland en Tele2 op plek 4 op de telecommarkt. De kans is dus dat ze daadwerkelijk samen een serieuze concurrent worden van de grootste providers in Nederland. Er wordt ook gesproken over een tripoli waarbij de 3 grootmachten alles in handen hebben. Dit is ook een van de voornaamste redenen dat de Europese onderzoekscommissie de fusie stil legde.

De Europese commissie zet er voorlopig een streep door

Deutsche Telekom heeft het plan van de fusie aangekaart bij de Europese commissie begin 2018. Er loopt nog steeds een onderzoek naar de fusie door de Europese commissie. Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager is het erg belangrijk dat iedereen toegang heeft tot betaalbare en kwalitatieve telecomdiensten. Uit dit onderzoek moet ook blijken of de fusie niet leidt tot hogere tarieven of een beperkter aanbod van mobiele diensten voor de Nederlandse consument. Een grote reden dat er een onderzoek naar de fusie gedaan wordt, is omdat Nederland 4 providers heeft met een eigen netwerk. Als T-Mobile en Tele2 samen gaan, zijn dat er nog maar 3 grote providers waardoor er zorgen ontstaan bij de commissie. Op 12 juni kwam er bericht van de commissie dat zij dieper onderzoek doen naar de overname. Eind juli volgde er nog een bericht van de Europese commissie. Ditmaal dat ze het onderzoek stil leggen en later weer oppakken. Dit betekent voor T-Mobile en Tele2 dat de overname nog wel even kan duren, omdat nu de deadline van beslissen ook verplaatst is naar eind november 2018. Het is vooral afwachten wat de Europese commissie vindt uit zijn onderzoek en of de fusie überhaupt wel door mag gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × 2 =