Written by Mo Maghsoudi

Toename aankopen met smartphone

Bestel jij wel eens iets met je smartphone? Dan behoor jij tot de consumenten die steeds meer gebruik maken van hun smartphone om aankopen te doen op het internet. In de afgelopen vier jaar tussen 2015 en 2019 zijn de aankopen met een smartphone bijna verdubbeld. Het aantal consumenten dat ten minste eens per maand een aankoop doet met via een smartphone is hiermee drastisch toegenomen, blijkt uit onderzoek van Telecompaper Consumenten Inzichten Paneel.

Consumentenonderzoek

In dit onderzoek werd onderscheid gemaakt tussen algemene producten zoals boeken, kleding en producten die alleen gebruikt kunnen worden op of voor smartphones. Hierbij kan gedacht worden aan applicaties, maar ook accesoires zoals beeldschermbeschermers, hoesjes en headset. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ook de producten die specifiek gekocht worden voor smartphones is toegenomen met 25 procent de afgelopen vier jaar. Hiermee

Online winkelen met een smartphone

Ongeveer 40 procent van de consumenten gaven in het onderzoek aan dat ze minstens één keer per maand een algemeen product aanschaffen via hun smartphone. Daarbij werd de betaling ook meteen via de smartphone verricht via een applicatie of het internet. Vier jaar geleden was dit nog een stuk lager. 22 procent van de consumenten deed toen aankopen via hun smartphone. Producten die specifiek voor op of met een smartphone bedoeld zijn werden in dezelfde periode ook steeds vaker aangeschaft via de smartphone. In 2015 was dit nog 21 procent en op dit moment ligt dit percentage op 28 procent.

Verdere ontwikkelingen

Consumenten met andere aankoopfrequenties via een smartphone hebben ook een algehele stijging meegemaakt. Zo was er ook een toename te zien onder consumenten die slechts 1 keer per halfjaar of per jaar een aankoop deden met hun smartphone, maar toch is de grootste procentuele stijging het hoogst onder de consumenten die wekelijks een aankoop doen met een smartphone. Dit is momenteel 9 procent, daar waar het vier jaar geleden maar 3 procent was.

Hoe vaak doe jij aankopen met je smartphone? Wij zijn benieuwd of onze bezoekers ook steeds vaker gebruik maken van hun smartphone om aankopen te doen. Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × 3 =