Written by Dennis Vlaar

5g ready abonnementen in de verkoop bij T-mobile

T-mobile verkoopt sinds 26 februari 2020 5G ready abonnementen in Nederland. Met dit abonnement krijg je direct toegang tot het 5G netwerk zodra deze beschikbaar wordt. Het 5G ready abonnement is een uitbreiding van het “unlimited” abonnement van T-mobile. In dit artikel leggen we je alles uit over het abonnement!

Unlimited data

Het 5G ready abonnement kost €37,50 en bevat onbeperkt internet, bellen en sms’en. Het abonnement is € 2,50 duurder dan het “Unlimited” abonnement van T-mobile, waarbij je ook unlimited alles hebt. Maar wat krijg je dan extra bij het 5G ready abonnement? Je krijgt:

  • Bij deze provider als eerste toegang tot het 5G netwerk
  • Onbeperkt bellen naar het buitenland binnen de EU i.p.v. 120 minuten
  • Een extra veilige dataverbinding

Het 5G ready abonnement is slechts beschikbaar met een aantal telefoons. De telefoon moet namelijk 5G ondersteunen. Alleen de nieuwste telefoons uit 2020 kunnen dit momenteel.

Eerste in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer klanten gebruik kunnen gaan maken van het 5G netwerk. Het 5G netwerk wordt geveild in juni, daarna kan T-mobile beginnen met het aanleggen van het netwerk. T-mobile verwacht als eerste in Nederland een 5G netwerk aan te kunnen leggen.

Wat kun je met 5G?

Met het 5G abonnement ben je dus voorbereid op de toekomst, maar wat kun je met 5G dat je niet met 4G kunt? Allereerst ligt de internetsnelheid van 5G vele malen hoger dan die van 4G. 5G zou in potentie een snelheid kunnen bereiken van maar liefst 10GB per seconde! Dit zou betekenen dat je films en games binnen enkele seconden kunt downloaden. Deze hoge internetsnelheden openen ook de deuren voor veel futuristische toepassingen. Zelfrijdende auto’s zouden bijvoorbeeld realiteit kunnen worden dankzij het 5G netwerk.

Wat vind jij van dit 5G ready abonnement?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × twee =