Written by Dennis Vlaar

T-Mobile en KPN volgen Vodafone niet met 5G

27 april maakte Vodafone bekend om alvast te beginnen met het uitzenden van de 5G frequenties over het 4G netwerk. T-Mobile en KPN maken bekend dat ze vooralsnog geen 5G frequenties gaan uitzenden over het 4G netwerk. In dit artikel lees je meer over de keuze van KPN en T-Mobile en de 5G frequentie van Vodafone. Lees dus verder!

KPN

KPN zegt nog niet van plan om 5G mogelijk te maken via hun 4G zendmasten. Dit vertelt de provider tegen tweakers. De woordvoerder van KPN zegt dat hij verwacht dat ze bewust kiezen voor een andere route naar 5G waarbij ze gebruik willen maken van de 5G zendmasten. Hij denkt namelijk dat in tegenstelling tot bij 4G, de uitrol van 5G veel langzamer zal gaan verlopen. Hij noemt 4G een revolutie en 5G een evolutie.

T-Mobile

T-mobile is ook nog niet van plan om al te beginnen met 5G. Zij wachten af tot de veilingen voor de 5G spectrum zijn geweest en beginnen dan met het uitrollen van een netwerk. De reden die T-Mobile geeft, is dat ze niet 2 technologie op 1 frequentieruimte hebben. Op die manier kunnen de 4G klanten blijven genieten van een uitstekend netwerk.

5G bij Vodafone

In tegenstelling tot KPN en T-Mobile is Vodafone al wel begonnen met het bieden van een 5G verbinding. Vanaf 28 april kunnen klanten met een 5G ready abonnement en een compatibele telefoon gebruik maken van de 5G frequentie. De snelheid van de 5G verbinding is nog niet zoals het uiteindelijk zal zijn. Vooralsnog is de verbinding zo’n 10% sneller dan de 4G verbinding. Vodafone zegt dat de snelheid uiteindelijk zal oplopen tot 1000 MB per seconde. Dit zal gebeuren wanneer de dekking van het netwerk beter wordt.

5G gebruiken bij Vodafone

Wil jij ook al gebruik kunnen maken van de snelheid van 5G? Dan moet je dus klant worden van Vodafone. Vodafone heeft 3 abonnementen die 5G ready zijn. Gebruik de onderstaande sim only vergelijker om te kijken welk 5G ready abonnement het beste bij jou past. Als je meteen een abonnement wilt aanschaffen, klik dan op de bestelknop!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elf + zestien =