Written by Donat Berisha

Google: Telefoon als afstandsbediening

De tijden dat een telefoon alleen voor bellen wordt gebruikt, zijn voorbij. Mobiele telefoons hebben veel veranderingen doormaakt en krijgen steeds meer nieuwe functies. Google voegt daar een functie aan toe voor Android-telefoons: je telefoon als afstandsbediening gebruiken. Dit kon al met iPhones en Apple TV, maar Google komt nu dus met zijn eigen functie. Lees daar nu meer over.

Android telefoon als afstandsbediening gebruiken

Heb je een Android-smartphone, dan is het door deze nieuwe functie mogelijk om je telefoon te gebruiken voor het bedienen van de tv. Je kunt onder andere:

  • De tv aanzetten
  • Iets opzoeken via de telefoon

Deze nieuwe functie werkt met een tv die Google TV of een ander Android TV-besturingssysteem heeft. Op je telefoon dien je de app Google TV te gebruiken. Deze app wordt naar veertien nieuwe landen uitgerold.

Waarom je smartphone als afstandsbediening?

Een traditionele afstandsbediening gebruiken kan natuurlijk nog altijd bij moderne televisies. Echter krijgen tv’s natuurlijk ook steeds nieuwe functies. De traditionele afstandsbediening is niet meer de beste oplossing voor een handige en effectieve werking.

Denk bijvoorbeeld aan het inloggen op je Netflix-account of YouTube-account, of iets opzoeken via je tv. Dit is inefficiënt en werkt simpelweg niet fijn. Je telefoon hiervoor gebruiken is natuurlijk fijner. Het werkt sneller en beter. Vooral nu tv’s ook steeds moderner worden, worden ontwikkelingen voor afstandsbedieningen verwacht. Een van deze ontwikkelingen is dus de smartphone als afstandsbediening.

Vervangen telefoons afstandsbedieningen?

De smartphone zal waarschijnlijk niet (direct) de traditionele afstandsbedieningen vervangen. Dit heeft meerdere redenen. Voldoende mensen hebben bijvoorbeeld geen TV en/of smartphone die de benodigde functionaliteiten hebben. Verder is een scherm op een afstandsbediening momenteel niet echt nodig. Ook houden sommigen het liever wat simpeler.

In de toekomst kan het natuurlijk wel mogelijk zijn dat de traditionele afstandsbediening vervangen wordt. Misschien niet alleen met telefoons, maar bijvoorbeeld ook via je stem. Bepaalde televisies zijn al te besturen door ‘er tegen te spreken’.

Besturing met telefoon via infrarood

Hoewel Google nu met deze nieuwe functie komt voor Android-smartphones welke met Google TV werken, was het al eerder mogelijk om een telefoon als afstandsbediening te gebruiken. Dit kon dus al eerder met een iPhone en Apple TV. Verder was het ook mogelijk met andere smartphones, door middel van infrarood. Smartphones die van infrarood voorzien zijn, kunnen worden ingezet als universele afstandsbediening via bepaalde apps.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een + twaalf =