Heb je genoeg informatie gelezen over een sim only abonnement, maar ben je toch niet overtuigd? Misschien werkt je telefoon niet meer naar wens of wil je het nieuwste model veroveren! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een telefoon abonnement, waarbij je een abonnement combineert met een smartphone.

Mobiele telefoon abonnement vergelijken

Op deze website bieden we naast sim only abonnementen ook mobiele telefoon abonnementen aan. Voor de goedkoopste opties gebruik je de vergelijker die onder deze tekst zichtbaar is. Je kunt kiezen voor merken zoals Samsung, Apple iPhone, Huawai, HTC en LG, maar je kunt je ook laten verrassen door de goedkope opties die de vergelijker je biedt. Laat het vakje van merk, toestel of provider dan leeg. Wij adviseren je wel om je voorkeur te personaliseren, zodat je in één oogopslag kunt zien welke mobiele telefoon abonnementen voor jou aantrekkelijk kunnen zijn. Uit deze abonnementen maak je uiteindelijk een keuze.

Voordelen van een telefoon abonnement

Met een telefoon abonnement kun je uiteindelijk hetzelfde als met een prepaid simkaart of een sim only abonnement, namelijk bellen, sms’en en internetten. Het verschil zit ‘m in de tarieven die je betaald voor deze diensten. Alledrie hebben ze hun eigen voordelen. Je voordelen van een telefoon abonnement zijn als volgt:

  • Bij dit abonnement krijg je een nieuwe telefoon!
  • De nieuwste modellen worden ineens betaalbaar! Je betaalt wel voor je telefoon, maar omdat dit bedrag over 1 of 2 jaar verspreid wordt, merk je er minder van.
  • In sommige gevallen kan een telefoon abonnement goedkoper uitpakken dan wanneer je een losse telefoon koopt en dit combineert met een goed sim only abonnement. Dit vergt echter wel wat uitzoekwerk en hangt helemaal van jouw voorkeuren af.

Nadelen van een telefoon abonnement

Ook zitten er nadelen aan een mobiele telefoon abonnement. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af, om erachter te komen of deze abonnementsvorm bij jou past.

  • Je betaalt een maandelijks een hoger bedrag dan bij een sim only abonnement, omdat er in dit maandbedrag de kosten voor je telefoon zijn inbegrepen.
  • Wanneer je telefoon kwijtraakt, wordt gesloten of stuk gaat kun je hem niet meer gebruiken. Gebeurt dit terwijl je contract nog loopt? Dan betaal je maandelijks nog voor een telefoon die je niet meer gebruikt.
  • Het ideale abonnement is lastiger te vinden dan een sim only abonnement. Wil je bijvoorbeeld persé een bepaalde telefoon, maar kun je deze niet vinden in combinatie met jouw gewenste bel/sms of internetbundel? Dat is lastig.