Written by Donat Berisha

Telefoon abonnement zonder internet?

Tegenwoordig is het bij steeds meer providers mogelijk om een abonnement zonder internet aan te schaffen. Is een telefoon abonnement zonder internet wat voor jou? Dan is het nog altijd belangrijk een afweging te maken tussen een abonnement met toestel en sim only. Verder zijn er nog een aantal dingen om op te letten bij het vergelijken van abonnementen zonder data. Lees snel verder voor meer informatie!

Telefoon abonnement zonder internet: met toestel of sim only?

Met telefoon abonnement wordt vaak een abonnement met toestel bedoeld. Het kan echter ook zijn dat je naar een abonnement voor je toestel op zoek bent. In dat geval is sim only natuurlijk geschikt.

In dit artikel worden beide opties behandeld. Allereerst wordt er gekeken naar het telefoon abonnement. Vervolgens kijken we naar de opties voor sim only en wat een betere optie is.

Abonnement met toestel

Abonnementen met toestel worden ook wel telefoon abonnementen genoemd. Een telefoon abonnement zonder internet (en met toestel) komt niet vaak voor, omdat er abonnementen met telefoon vaak grote bundels bevatten. Wanneer men op zoek is naar een abonnement met toestel, wordt vaak ook gekozen voor een bundel met data.

Ben je toch benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan hier onze pagina over telefoon abonnementen. Gebruik de vergelijker door filter internetbundel helemaal naar links te schuiven en kies vervolgens voor een geschikt abonnement met zo weinig mogelijk of geen data.

Indien je geen of zo weinig mogelijk internet wilt, is sim only vaak een betere keuze. Daarover lees je hieronder meer.

Sim only zonder data

Als je op zoek bent naar een telefoon abonnement zonder internet, is sim only de beste keuze. De reden hiervoor is vooral dat sim only abonnementen voordeliger zijn dan abonnementen met toestel. Wil je geen internet? Dan kun je beter jouw huidige toestel gebruiken of een nieuwe telefoon kopen en daarnaast een los abonnement zonder internet afsluiten.

Wil je direct een sim only abonnement zonder internet afsluiten? Gebruik dan onderstaande vergelijker. Schuif de balk ‘Databundel’ helemaal naar links voor de beste abonnementen zonder data. Bekijk deze pagina indien je eerst meer informatie over sim only zonder internet wilt.


Tips bij het vergelijken van abonnementen zonder internet

Er zijn een aantal belangrijke punten om op te letten bij het vergelijken van sim only/telefoon abonnementen zonder internet, namelijk:

  • De providers
  • De kosten
  • De contractduur

Uit welke providers kan ik kiezen?

Doordat een telefoon abonnement zonder internet niet de populairste abonnementsvorm is, is het ook alleen mogelijk om bij KPN en Ben zo’n abonnement af te sluiten. In de vergelijker moet je dan ook op één van deze twee providers klikken. Vervolgens kun je alle toestellen vergelijken met elkaar en je favoriet kiezen.

Kosten van een abonnement zonder internet

Een abonnement zonder data is natuurlijk een stukje goedkoper dan een abonnement met internet. Je kunt de vergelijker op deze pagina gebruiken om te filteren om abonnementen te vergelijken op basis van prijs. Indien de kosten voor jou belangrijk zijn, is sim only geschikt.

Contractduur

Kies je voor een telefoon abonnement (met toestel), dan zit je vaak aan een langdurig contract vast. Op zich natuurlijk helemaal niet erg, maar als je iemand bent die van flexibiliteit houdt is een sim only in dit geval veel geschikter. Dan heb je namelijk de keuze uit maandelijks opzegbare abonnementen als dit jouw voorkeur is.

Is een abonnement zonder internet geschikt voor mij?

Of een sim only/telefoon abonnement zonder internet voor jou de beste keuze is, hangt af van de manier waarop jij jouw abonnement gebruikt. Een abonnement zonder data is in de volgende gevallen geschikt voor jou:

  • Je maakt vaak gebruik van een (openbaar) WiFi-netwerk.
  • Je maakt weinig gebruik van het internet.
  • Je bent iemand die vaak belt en sms’t.
  • Je bent als werkgever op zoek naar een abonnement voor je werknemers, waarmee zij alleen kunnen bellen en sms’en.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een + 4 =