Written by Merel

Tele2 scoort met Unlimited sim only

Al een maand of 3 biedt telecomprovider Tele2 de ‘Unlimited’ sim only abonnement aan waarmee onbeperkt gebruik van worden gemaakt van internet, sms en telefonie. Dit alles tegen een vast bedrag van slechts €25,- per maand. Met deze Unlimited bundels is Tele2 één van de weinige providers waarmee je nu niet langer op je telefoongedrag / gebruik hoeft te letten zonder dat het onverwacht hoge rekeningen met zich meebrengt. Met deze switch in het sim only aanbod heeft Tele2 hoge ogen gegooid en de verwachtingen waar gemaakt.

Onbeperkte bundels blijken succes

Onder het mom: ‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’ is Tele2 niet de eerste provider die onbeperkte bundels aanbiedt. Voor bellen kennen we dit al langer en net voordat Tele2 dit aan ging bieden, had T-Mobile de keuze voor onbeperkt internetten en telefonie ook al gemaakt. Daarnaast moeten we Robin Mobile niet vergeten, welke al haar diensten onbeperkt tegen een vast maandbedrag aanbiedt. Het blijkt dat er veel publiek is voor onbeperkt internet, omdat Tele2 als derde aanbieder hiervan alsnog veel nieuwe klanten heeft weten te werven sinds 17 mei dit jaar. Om precies te zijn, hebben maar liefst 110.000 Nederlanders de keuze voor dit (sim only) abonnement gemaakt.

Biedt Tele2 de beste onbeperkte internet / databundels?

Als we de unlimited sim only bundels van Tele2 vergelijken met die van T-Mobile en Robin Mobile, valt ons al snel op dat ze erg goedkoop zijn! Namelijk €25,- per maand, tegenover €35,- per maand bij T-Mobile. Robin Mobile biedt een vergelijkbare 4G snelheid aan vanaf €34,95 per maand.
Wat is dan de kwaliteit van deze unlimited sim only abonnementen, vragen we ons af. Oordeel zelf maar. Bij Tele2 maak je in elk geval gebruik van een supersnelle 4G verbinding (max 225 mbps), dus de kwaliteit is in elk geval goed.
Uit nader onderzoek blijkt dat er wel een kanttekening bij onbeperkt internet gezet kan worden. In de praktijk houdt dit in dat je als klant dagelijks 5GB mag gebruiken, wat alsnog vrij veel is. Als deze dagbundel verbruikt is kun je via een SMS steeds opnieuw 1GB extra aanvragen, wat het abonnement redelijk onbeperkt maakt, maar wel met een aantal obstakels. Wil jij lekker de hele dag ergens je favoriete serie gaan kijken, dan zal dit niet ideaal zijn. Doe je dit niet, dan kom je de dag wel door met 5GB.

Onbeperkt internet ook mogelijk in Europese landen

Nu de roamingkosten voor EU lidstaten zijn opgeheven is het mogelijk je sim only bundels in het buitenland te gebruiken. Zo ook de unlimited bundels van Tele2, maar wel met een limiet van 6GB per maand. Gebruik je meer? Dan brengt Tele2 €7,70 per extra GB in rekening. Daarnaast is gebleken dat het snelle internet in het buitenland niet meer gegarandeerd kan worden. Zowel het limiet op de databundel als de problemen met de internetsnelheid in het buitenland gelden echter ook voor veel andere providers.

Hieruit kunnen we wel concluderen dat de unlimited bundels van Tele2 een zeer goed sim only aanbod is! Met €10,- minder dan de andere provider bespaar je toch over een contractperiode van 2 jaar €240,-. Best de moeite waard wat ons betreft. Wil je echt graag dagelijks gaan bingewatchen? Dan kun je het wel een probleem gaan vinden om via de SMS extra data te moeten aanvragen. Neem dit dan mee in je beslissing.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

veertien + twintig =