Written by Donat Berisha

Tablet sim only? Sim only voor tablet

Tablets worden steeds meer gebruikt. Niet alleen thuis, maar ook buitenshuis. Daarom is er veel vraag naar tablet sim only abonnementen. Zo heb je overal toegang tot het internet en ben je beter bereikbaar.

Welke sim only geschikt is voor je tablet, hangt ervan af wat voor tablet je hebt en waar je je tablet voor wilt gebruiken. Met de meeste tablets is bellen niet mogelijk, waardoor men vooral op zoek is naar internet in een sim only abonnement.

Sim only voor tablet afsluiten?

Aangezien bellen met een tablet normaal gesproken niet mogelijk is, wordt voor tablets een sim only met internet en zo weinig mogelijk belminuten/sms’jes aangeraden. Hieronder zie je de beste sim only abonnementen met internet. Bepaal zelf hoeveel internet je nodig denkt te hebben. Weet je dat niet zeker? Bekijk dan onder de vergelijker onze richtlijnen waar je je aan kunt houden.


Hoeveel internet heb ik nodig?

Hoeveel internet je met je tablet nodig hebt, hangt helemaal af hoeveel je je tablet gaat gebruiken wanneer je niet op het WiFi-netwerk zit. Dit is dus voor iedereen verschillend. Je kunt je houden aan het onderstaande als richtlijnen:

 • 1 GB: Wil je een sim only voor je tablet om af en toe mee te internetten en e-mails bekijken? Dan is 1 GB per maand voldoende.
 • 2 GB: Gebruik je de tablet vaker en ben je soms ook aan het videobellen? Dan is het verstandig om te kijken naar abonnementen met 2 GB internet.
 • 3 tot 5 GB: Zit je af en toe ook op YouTube en Netflix? Dan heb je al snel meer MB nodig. 3 GB tot 5 GB is voldoende wanneer je op maximaal gemiddelde kwaliteit video’s kijkt en dit niet vaak doet.
 • 5 GB tot 10 GB: Wanneer je vaker video’s kijkt en daarnaast ook vaker op het internet zit en misschien ook muziek streamt, heb je al snel 5 GB tot 10 GB nodig op je tablet.
 • Onbeperkt internet: Ben je een echte grootverbruiker? Wil je regelmatig op 4G YouTube en/of Netflix kijken op hoge kwaliteit? Ga je daarnaast je tablet misschien ook gebruiken als navigatie of voor andere doeleinden? Dan is het verstandig om voor een sim only met onbeperkt internet te kiezen.

Met welke tablets is een sim only abonnement geschikt?

Indien je een sim only voor je tablet wilt, zijn twee dingen belangrijk:

 • Jouw tablet heeft een simkaartslot
 • Je hebt een tablet met 4G

Zolang aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, kunt u zonder problemen een tablet sim only afsluiten.

Formaat simkaart

Wanneer jouw simkaart een simkaartslot heeft, is het nog altijd aangeraden om rekening te houden met de formaat van de simkaart. De meeste nieuwe telefoons en tablets past een nano simkaart in.
Tegenwoordig worden de meeste simkaarten echter in 3-in-1 formaat geleverd. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de simkaart niet past. Moet de simkaart toch kleiner, dan zal deze geknipt moeten worden. Moet de simkaart groter, dan zal een adapter moeten worden gebruikt.

Tablet met 4G

Verder is het noodzakelijk dat jouw tablet 4G ondersteunt. Zo kan er verbinding worden gemaakt met het netwerk van de provider van jouw sim only abonnement, zodat je gebruik kunt maken van het internet.

Bellen met je tablet?

De meeste tablets hebben geen telefoonmodule/telefoonfunctie en kunnen dus niet gebruikt worden om mee te bellen. Er zijn enkele uitzonderingen. Wanneer je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Tab S5e hebt en je koppelt je Galaxy S9 of S10 telefoon, kun je met je tablet bellen en sms’en. Let op, deze tablet heeft zelf geen simkaartslot.

Normaal gesproken kun je dus niet een simkaart in een tablet plaatsen en hier mee bellen zoals je dat met een telefoon zou doen. Wel zijn er alternatieven die bellen met je tablet toch mogelijk maken. We bedoelen hiermee bellen via het internet. Apps zoals Whatsapp, Skype en Facetime kunnen hiervoor worden gebruikt. Je kunt dus je MB’s van je sim only abonnement gebruiken om te bellen via deze apps. Een voordeel hiervan is dat je kunt videobellen, wat met normaal bellen natuurlijk niet mogelijk is.

De voordelen van een tablet sim only

We sluiten dit artikel af met de belangrijkste voordelen van een tablet sim only abonnement. Waarom zou je hier eigenlijk voor kiezen?

 • Je kunt buitenshuis gebruik maken van je tablet om te internetten, filmpjes te kijken, videobellen, etc.
 • Tablets met gps kunnen als navigatie dienen. Door de internetverbinding met een sim only abonnement kan een tablet als soort TomTom fungeren.
 • Je kunt doorwerken wanneer je niet thuis of op kantoor bent. Dit is natuurlijk een stuk fijner op een groter scherm dan op een klein telefoonscherm.
 • Spelletjes waar een internetverbinding voor vereist is kunnen nu dankzij het sim only abonnement ook zonder WiFi worden gespeeld.
 • Ben je veel onderweg? Dan is het fijn om altijd op je tablet gebruik te kunnen maken van het internet.

Gerelateerd artikel:
iPad sim only

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien + 7 =