Written by SimonlyCheck

T-Mobile opnieuw snelste 4G-provider van Nederland

Nederlandse providers scoren gemiddeld hoog. Dit blijkt uit een onderzoek van Opensignal. Waarbij ze onderzoek verricht hebben onder alle grote internetproviders in Nederland. Internetsnelheid is hierbij het centrale thema. De Nederlandse 4G-netwerken hebben een gemiddelde internetsnelheid van boven de 40 MB per seconde. Dit is een gemiddeld best hoog wanneer je het vergelijkt met internetsnelheden in de rest van de wereld. Ben je benieuwd naar de snelste 4G provider van Nederland? Blijf dan verder lezen.

T-Mobile wint meeste awards

Opensignal heeft in haar onderzoek ruim 300 miljoen metingen verricht onder 20.000 mobiele toestellen op de 3G- en 4G-netwerken van de Nederlandse providers. De uitkomsten van de metingen zijn verwerkt in 7 verschillende categorieën (denk hierbij aan downloadsnelheid).

T-Mobile heeft 4 van de 7 categorieën gewonnen. Dit komt vooral door het super 4G-netwerk. Ze zijn als beste uit de test gekomen op de volgende onderdelen : hoogste downloadsnelheid, hoogste uploadsnelheid en laagste latency (tijd die het kost om een signaal naar de andere kant te sturen en antwoord te ontvangen). Dit is ook het geval met het 3G-netwerk, met de hoogste downloadsnelheid. Wil je een abonnement bij de snelste provider van Nederland? Neem dan een kijkje op onze website, waar je gemakkelijk en snel een T-Mobile sim only abonnement kunt afsluiten.

Tele2 en KPN strijden om de tweede en derde plek. Tele2 mag zich nummer 2 noemen met een gemiddelde internetsnelheid van 38Mbps. KPN scoort net iets lager dan Tele2 en komt op nummer 3 te staan met een gemiddelde internetsnelheid van 37,2 Mbps.

Beschikbaarheid

De 4G-beschikbaarheid van Tele2 en Vodafone ligt (allebei) op 93%. T-Mobile stond 6 maanden geleden nog op een gelijke hoogte met deze twee concurrenten. Ze hebben op dit moment een beschikbaarheid van 91,5%. KPN scoort op dit gebied het laagste, met een beschikbaarheid van 90,3%.

Nederland laat met deze scores zien dat het behoort in de top van landen met de meest geavanceerde 4G-netwerken. Het is nog nooit voorgekomen dat alle mobiele providers in een Europees land boven de 90% scoren. Opensignal verwacht dat T-Mobile zijn dominante positie zal behouden. Helemaal met de verwachte overname van Tele2.

Nederlandse providers scoren uitstekend

Nederlandse providers scoren over het algemeen uitstekend, met de hoge beschikbaarheid en hoge 4G-internetsnelheden. We zijn nummer 2 van de wereld, met een gemiddeld internetsnelheid van 42,12 Mbps. In Singapore zijn de internetsnelheden sneller. Hier vind je een gemiddelde snelheid van 44,31 Mbps. Dit zijn hoge gemiddeldes als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Amerika. Daar is de gemiddelde internetsnelheid ‘slechts’ 16,31 Mbps.

De beschikbaarheid is (zoals eerder vermeld) goed. We scoren een gemiddelde beschikbaarheid van 89,64%. Hiermee staan we op nummer 6 van de wereld. Zuid-Korea doet dit veel beter dan Nederland. Ze scoren een gemiddelde beschikbaarheid van 97,49%. We kunnen nog veel leren van ze!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =