Written by Donat Berisha

T-Mobile opnieuw best geteste netwerk

Uit een onafhankelijk onderzoek van Umlaut blijkt T-Mobile voor de vijfde keer op rij het best geteste mobiele netwerk van Nederland te zijn. Naast het bekroonde 4G-netwerk heeft T-Mobile in 2020 ook de beste 5G-dekking. KPN volgde met de tweede plek en op de derde plek kwam Vodafone. Uit een ander onderzoek blijkt dat KPN echter het snelste 5G-netwerk heeft. Lees verder in dit artikel alle resultaten van beide onderzoeken met betrekking tot de 3 grote providers.

Onderzoek mobiele netwerken

De mobiele netwerken zijn beoordeeld op bellen, internetten en data die gebruikers aanleveren. Het is een zeer groot en grondig onderzoek, waarbij Umlaut in verschillende landen, regio’s en vervoersmiddelen het netwerk van de providers heeft getest. T-Mobile behaalde een score van maar liefst 962 uit 1000 punten, waarmee dit ook de hoogst gemeten score van de drie grote netwerken in alle landen is in een Umlaut test. T-Mobile is dus zowel nationaal als internationaal het best geteste netwerk.

Hoe scoren de andere providers?

KPN zat er vlak achter met 954 punten en Vodafone scoorde 945 punten. Daarmee krijgt KPN net als T-Mobile de beoordeling ‘uitstekend’. Vodafone kreeg de beoordeling ‘zeer goed’. Dit is iets lager dan de andere providers, aangezien Vodafone het wat minder deed in de categorieën bellen en internetten.

KPN heeft snelste mobiele 5G-netwerk

Hoewel T-Mobile de beste 5G-dekking heeft, is KPN de snelste 5G provider met een snelheid van 179 Mbit per seconde. Dit blijkt uit een snelheidstest van Ookla. Dit was een stuk hoger dan de T-Mobile (140 mbps) en Vodafone (94 mbps). Hierbij heeft KPN dus de hoogste downloadsnelheden van alle 5G-netwerken in Nederland. Dit was de eerste onafhankelijke meting van de 5G-netwerken in Nederland.

Alle grote providers bieden pas sinds juli 5G aan. Het 5G netwerk is dus nieuw, wat ook betekent dat je nog niet maximaal gebruik kunt maken van de potentie van 5G met je sim only abonnement. Pas wanneer de 3,5GHz band wordt gebruikt, zullen de voordelen van 5G echt duidelijk worden. Bekijk deze pagina voor meer informatie over het 5G netwerk.

Sim only van T-Mobile of KPN bestellen?

Wil je graag gebruik maken van het best geteste T-Mobile netwerk (T-Mobile), of wil je alvast over supersnel 5G van KPN bezitten, dat na verloop van tijd alleen maar sneller zal worden? Klik dan hieronder op een van de twee bestelknoppen voor meer informatie en om direct sim only te bestellen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × twee =