Written by Merel

T-Mobile netwerk uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk!

Voor providers is het ieder jaar weer een belangrijke strijd wanneer er bepaald wordt wie het beste netwerk heeft. Voor providers, maar ook voor consumenten is het heel belangrijk om altijd bereikbaar te zijn en met je sim only abonnement van snel internet te kunnen profiteren. Het netwerk van T-Mobile is op basis hiervan uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk, door netwerkonderzoeker Open Signal. De kwaliteit van dit netwerk zou zelfs nog bóven de top van de wereld uitstijgen. Ook tijdens eerdere onderzoeken rolt T-Mobile als beste uit de bus!

We klagen eigenlijk vrij snel in Nederland, als het gaat over de verbinding of snelheid van ons mobiele netwerk. Onterecht eigenlijk, als je weet dat de Nederlandse 3G en 4G netwerken al jarenlang behoren tot de top van de wereld, wat betreft het beste mobiele netwerk op basis van de kwaliteit, dekking en snelheid. Natuurlijk hebben we in Nederland wel te maken met een zeer dikbevolkt land, waardoor het altijd een uitdaging blijft voor de providers.

T-Mobile netwerk als beste getest

Dit is een belangrijk voordeel van een sim only abonnement van T-Mobile. De netwerken zijn tijdens dit onderzoek op 6 verschillende punten beoordeeld. Dit waren:

  1. Downloadsnelheid van het 4G netwerk
  2. Downloadsnelheid van het 3G netwerk
  3. Downloadsnelheid alle netwerken
  4. Vertraging op het 4G netwerk
  5. Bruikbaarheid van het 4G netwerk
  6. Vertraging op het 3G netwerk

Op de eerste 5, van de bovenstaande 6 punten, scoort het T-Mobile netwerk het beste van alle mobiele netwerken. Opvallend is dat het KPN netwerk niet heel sterk gescoord heeft. Haar 4G netwerk wordt namelijk beoordeeld met een dekking van 88,14% in Nederland, wat alsnog vrij hoog is als je dit vergelijkt met andere landen. Daarnaast zou de 3G snelheid van het KPN netwerk ook het traagst zijn. Ook Vodafone komt op sommige fronten niet heel goed uit deze test, terwijl het wel weer zo is dat de 4G dekking van het Vodafone netwerk en KPN netwerk daarentegen weer het beste is. Hierover later meer.
Hieronder zie je de resultaten van het onderzoek naar het beste mobiele netwerk:

3G snelheid4G snelheidSnelheid totale netwerkVertraging 3G netwerkVertraging 4G netwerk
T-Mobile5,83 mbps46,41 mbps34,6 mbps69,65 ml sec32,72 ml sec
Tele26,57 mbps36,42 mbps30,79 mbps55,07 ml sec43,29 ml sec
Vodafone5,8 mbps29,37 mbps27,49 mbps69,11 ml sec42,61 ml sec
KPN4,31 mbps38,62 mbps24,84 mbps84,72 ml sec35,08 ml sec

De snelheden in de bovenstaande tabel zijn de gemiddeld behaalde downloadsnelheden gemeten in de praktijk.

Tele2, Vodafone en KPN netwerk scoren ook goed

Ook al is gebleken dat het T-Mobile netwerk het beste mobiele netwerk is, geldt nog steeds dat alle netwerken van de Nederlandse providers meedoen met de wereldtop. De 3G en 4G dekking is overal vrij goed. Echt slecht bereik kun je in Nederland alleen hebben als je net op een plek in het land woont of bent, waar de dekking van jouw provider slecht is. De mobiele dekking van de netwerken in Nederland zijn zeer hoog, maar nog geen 100% dus het zou een keer kunnen voorkomen. T-Mobile en KPN beschikken over de beste 4G dekking, waardoor ook een sim only abonnement op deze netwerken echt geen slechte keuze is.

De beste netwerken vind je in Nederland

In Nederland kennen we vier verschillende mobiele netwerk. Niet iedere mobiele provider beschikt namelijk over een eigen netwerk. KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone zijn de enige die een eigen netwerk hebben. Alle andere providers maken gebruik van één van deze netwerken. Zo maakt bijvoorbeeld de sim only providers Simpel ook gebruik van het T-Mobile netwerk. Wil je een sim only abonnement op het netwerk van T-Mobile, dan kun je dus ook voor Simpel kiezen.
Het is dus zo dat je bij andere providers heel erg verkeerd zit. Het zou zelfs kunnen voorkomen dat jij juist goed zit bij een andere provider, omdat deze net de beste dekking hebt in de omgeving waar jij woont of vaak bent.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zestien − 7 =