Written by Donat Berisha

T-Mobile neemt sim only provider Simpel over

T-Mobile Nederland heeft recent laten weten om telecomprovider Simpel toe te gaan voegen aan het bedrijf. Beide sim only aanbieders hebben een overeenstemming bereikt in een koopovereenkomst. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet de overname nog wel goedkeuren. Simpel is geen onbekende voor T-Mobile. Zo maakt Simpel al jarenlang gebruik van het T-Mobile netwerk. Simpel verkoopt abonnementen via de eigen website, heeft 20 werknemers en bedient ongeveer een miljoen klanten. Lees hier meer over de overname!

Waarom wordt Simpel overgenomen door T-Mobile?

Sinds 2014 maakt Simpel al gebruik van het T-Mobile netwerk, waardoor beide partijen al een nauw samenwerkingsverband hebben gevormd. Na een sterke groei in het aantal klanten besloot de CEO van Simpel het te gaan verkopen aan T-Mobile. Hiervoor is gekozen, zodat klanten nog steeds kunnen blijven genieten van het beste en snelste netwerk van Nederland. T-Mobile is namelijk al vier jaar op rij gekozen tot meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Het bedrag waarvoor T-Mobile provider Simpel overneemt is overigens niet bekend.

T-Mobile concurreert in een uitdagende mobile-only markt

De overname van Simpel moet volgens de CEO van T-Mobile de marktpositie flink gaan versterken. De concurrentie is namelijk erg hoog met telecomproviders, zoals KPN en Vodafone. De overname heeft geen invloed op de wholesale-strategie. Als de overname door het ACM is goedgekeurd valt naast de telecomproviders Ben en Tele2, ook Simpel onder T-Mobile. Elk merk richt zich weer op verschillende klantbehoeftes om in alle marktsegmenten de strijd aangaan met KPN en Vodafone.

Geschiedenis van provider Simpel

Simpel is opgericht in 2007 door CEO Jasper de Rooij en is een Nederlandse aanbieder van sim only abonnementen. Simpel is actief sinds 2007 en is sinds 2014 een onafhankelijk merk. Voordat Simpel gebruik ging maken van het T-Mobile netwerk, werd er gebruik gemaakt van het KPN-netwerk. Eind 2010 werd Simpel overgenomen door T-Mobile. Na de overname was Simpel wel onderdeel van T-Mobile, maar opereerde het wel als een apart bedrijf. Na de koopovereenkomst zal Simpel volledig onder T-Mobile gaan vallen.

Wat verandert de overname voor klanten van Simpel?

Ben jij een klant van Simpel? Dan verandert er niet veel als je een abonnement bij Simpel hebt. Klanten van Simpel hebben een mail gehad met daarin verdere informatie over de overname. Het abonnement zal onder dezelfde voorwaarden doorlopen. Aangezien er al van hetzelfde netwerk gebruik wordt gemaakt, hoeft de simkaart niet vervangen te worden.

Heb jij nog geen Simpel of T-Mobile abonnement of wil je hier meer over weten? Check dan zowel onze Simpel pagina als onze T-Mobile pagina en vergelijk direct alle abonnementen!

Voordelen van een Simpel sim only abonnement

Simpel is één van de goedkoopste sim only aanbieders van Nederland. Met een sim only bij Simpel kies je voor eenvoud en eerlijkheid. Goedkoop bellen en internetten met het snelle 4G-netwerk van T-Mobile. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Lees hieronder wat een sim only abonnement bij Simpel je nog meer te bieden heeft!

✓ Controle over je kosten met plafond
✓ Gesprekken worden afgerond per seconde
✓ Je kunt maandelijks gratis je abonnement aanpassen
✓ Een simkaart van Simpel is geschikt voor alle toestellen

Simpel sim only bestellen?

Heb je interesse in het bestellen van een Simpel sim only abonnement? Klik op de oranje knop hieronder en bestel direct!

Bestel hier

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tien + vijftien =