Written by Donat Berisha

T-Mobile heeft landelijke 5G-dekking

Telecomprovider T-Mobile heeft bekendgemaakt dat het vanaf 27 oktober 2020 landelijke 5G-dekking aan kan bieden. In juli had T-Mobile deze ontwikkeling al beloofd voor het einde van het jaar. Deze belofte zijn ze dus nagekomen. In deze blog bespreken we alles over deze interessante nieuwe ontwikkeling. Lees dus snel verder!

Landelijke dekking

Een landelijke dekking betekent dat 90 procent van de Nederlanders binnen het gebied woont, waar T-Mobile het 5G-netwerk dekt. Hoewel het netwerk landelijk dekkend is, zal er nog lang niet overal dekking zijn. Vooral niet-bewoonde gebieden ontbreken nog. T-Mobile gebruikt voor de 5G-dekking de zogenoemde 700MHz-band. Omdat T-Mobile 5G aanbiedt op 700MHz, ligt de snelheid in veel gevallen niet veel hoger of zelfs lager dan bij 4G.

Andere providers

Waar provider T-Mobile dus al een landelijke dekking heeft, bieden Vodafone en KPN hun klanten ook 5G aan. Vodafone heeft een dekking van ruim 80 procent. Met name de Randstad is hierin goed vertegenwoordigd. In grote delen van Gelderland, Drenthe, Limburg, Friesland en Groningen is het 5G-netwerk van Vodafone nog niet goed beschikbaar. De dekking van KPN is nog een stuk minder. Zo is 5G in Limburg, Drenthe, Friesland en Groningen nog helemaal niet beschikbaar. KPN heeft wel de ambitie uitgesproken om in 2021 een landelijk dekkend 5G-netwerk te hebben.

Verschil 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G is momenteel dus nog niet heel groot. Daarom is 5G-internet nu maar iets sneller zijn dan het 4G. De frequentie die voor een echte snelheidsverhoging in Nederland moet gaan zorgen komt pas in 2022 vrij. Momenteel dient deze frequentie nog als afluisterstation van Defensie. De hogere snelheden komen door meerdere frequenties met elkaar te combineren. Dit zal de komende jaren met 5G meer gaan gebeuren.

T-Mobile sim only abonnement afsluiten?

Je kunt van dit netwerk gebruik maken als je een geschikt abonnement en een telefoon die klaar is voor 5G hebt. Heb je een telefoon die geschikt is en ben je op
zoek naar een 5G sim only abonnement van T-Mobile? Klik dan hieronder op de bestelknop en kies direct voor 5G sim only van T-Mobile!

Bestel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 3 =