Written by Merel

T-mobile lanceert muziek zonder dataverbruik!

T-Mobile zet een stap richting de muzikale revolutie door het lanceren van muziek zonder dataverbruik. Vanaf 11 oktober 2016 is het bij de telecomprovider mogelijk om muziek te luisteren via mobiel internet, zonder dat het MB’s uit je bundel kost. Dit betekent dat je niet langer je favoriete nummers vooraf hoeft te downloaden om je dataverbruik te beperken. Vanaf nu luister je gewoon overal en altijd naar de muziek die jij wilt.

Momenteel is T-Mobile de eerste en tevens de enige telecomprovider die deze vormt van datavrij muziek luisteren aanbiedt. Er is goed over nagedacht, want alle bekende muziekstreamingdiensten hebben zich aangesloten bij dit initiatief. Denk hierbij aan Deezer, Spotify, Napster, Tidal, Nederland.FM en HitsNL. Volgens T-Mobile wordt deze rij in de toekomst nog aangevuld met meer muziekaanbieders. Verwacht wordt dat wanneer dit een succes wordt, andere providers zullen volgen.

Het klinkt geweldig, muziek luister waar en wanneer je maar wilt. Dat is het ook, maar het is niet voor iedereen mogelijk. T-Mobile biedt deze mogelijkheid aan haar nieuwe en bestaande klanten met een Stel Samen & Stel Bij-abonnement met een internetbundel van 6GB of hoger. De prijs die je hiervoor betaald, begint voor een tweejarig sim only abonnement bij 22 euro. Je kunt voor deze prijs nog niet bellen. Als je dat wel wilt betaal je 3 of 8 euro meer, afhankelijk van de hoeveelheid belminuten. Het is dus een mooi aanbod dat T-Mobile doet en klinkt alsof je veel geld kan besparen, maar er hangt nog wel een prijskaartje aan. Of je echt geld kunt besparen door voortaan datavrij muziek te luisteren, hangt af van je huidige dataverbruik aan muziek streamen.

T-Mobile in strijd met de wet

Het muziek luisteren zonder dataverbruik is tegen de regels van de Nederlandse wet. Een dag nadat T-Mobile deze dienst aankondigde, heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wet voor netneutraliteit wat deze dienst officieel illegaal maakt. Deze wet houdt in dat het niet toegestaan is om een selectie van diensten, in dit geval de muziekdiensten, prijsvoordeel te geven. Dit zou namelijk andere diensten in een nadelige positie kunnen brengen.
Deze Nederlandse Wet wijkt hierin af van de Europese wet. De Europese is hierin minder streng en geeft providers meer mogelijkheden om commerciële bundels te verkopen. Volgens T-Mobile zou de Europese Wet boven de Nederlandse moeten staan. Het bedrijf meldt dat het voor de Nederlandse consument zal vechten, mocht er een rechtszaak volgen.

Het idee van T-Mobile om de datavrije muziekdienst aan te bieden is overgewaaid vanuit haar Amerikaanse zusterbedrijf. Dit bedrijf ziet haar klantenaantal snel stijgen door deze dienst. In Amerika is dit wel legaal.T-Mobile ziet haar omzet al langere tijd langzaamaan teruglopen en probeert door middel van unieke acties klanten voor zich terug te winnen.

Goedkope sim only

Wil je geld besparen op je sim only abonnement, maar past het datavrije muziekabonnement van T-Mobile niet bij je? Check dan eens onze sim only vergelijker! Hiermee vind je het goedkoopste abonnement dat bij jou past.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =