Written by SimonlyCheck

T-mobile introduceert eerste 5G abonnement

T-mobile heeft aangekondigd dat het zijn eerste 5G abonnement gaat lanceren in Nederland. Alhoewel dit 5G-ready abonnement nog niet beschikbaar is, kunnen de eersten zich alvast aanmelden voor een abonnement op het 5G netwerk. Vanaf februari biedt T-mobile het nieuwe abonnement aan met een paar extra functies. In dit artikel vertellen we je meer over dit abonnement.

T-mobile 5G ontwikkelingen

Eerder deze maand heeft T-mobile bekend gemaakt waar het bedrijf heen wilt met het 5G internet. Het doel is om voor het eind van 2020 een 5G dekking in heel Nederland te realiseren. Het bedrijf is lijkt op koers te zijn naar het realiseren hiervan. Het is nog even wachten voor klanten die het eerste 5G abonnement nu al afsluiten. Pas aan het eind van juni wordt de 5G frequentieveiling gehouden, waarbij verschillende grote providers gaan strijden om frequenties af te kopen. Zodra dit is voltooid, zullen de eerste netwerken gereed worden gemaakt voor de klanten. Zij hebben dan direct toegang tot het 5G netwerk.

5G-ready abonnement

Het 5G-ready abonnement van T-mobile zal een verlengstuk worden van het huidige Unlimited abonnement. Voor €37,50 kun je dit nieuwe abonnement afsluiten. Daarbij krijg je nog een aantal extra’s:. Een eerste is een pakket bij voor veiliger internet, met ingebouwde antivirussoftware tegen verdachte internetactiviteit. Bij het pakket horen onbeperkt bellen binnen de EU en onbeperkt internetten binnen Nederland. Het belangrijkste is natuurlijk dat de consument 5G internet krijgt.

Met 5G internet kan men veel sneller internetten. Dit komt omdat het minder tijd kost om data te versturen dan bijvoorbeeld bij 3G of 4G internet. 5G maakt immers gebruik van hogere frequencies en hierdoor is er meer bandbreedte beschikbaar. Downloaden en uploaden zal hierdoor een stuk sneller gaan. Wat dat in de praktijk inhoudt, is dat je bijvoorbeeld geen verstoringen of vertragingen hebt wanneer je bijvoorbeeld een video bekijkt in een drukke omgeving. Hoe drukker een omgeving hoe groter de kans is dat men gebruikt maakt van dezelfde netwerk als jij. Bijgaand heb je het voordeel dat je verbindign stabieler en veiliger is met 5G.

Nog even wachten op 5G telefoons

Het is voor de klanten van T-mobile nog even wachten op meer aanbod van 5G telefoons. Op dit moment zijn er al 5G telefoons in het buitenland van o.a. Apple, Honor, Huawei en Xiaomi. T-mobile verwacht dat er binnen het eerste kwartaal geschikte 5G telefoons op de markt komen waar klanten gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twintig − 14 =