Written by Donat Berisha

T-Mobile krijgt goedkeuring voor overname Simpel

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft 17 november toestemming gegeven voor de overname van sim only aanbieder Simpel door T-Mobile Nederland. Per 1 december zal provider Simpel officieel onderdeel zijn van T-Mobile. Het merk Simpel blijft wel bestaan. Voor de medewerkers en klanten verandert daar dus niets in. De overname die op 16 oktober werd aangekondigd, brengt het totaal aantal klanten van T-Mobile op 6,6 miljoen. Lees verder om te weten wat er allemaal verandert door deze overname.

Overname officieel goedgekeurd

Vorige maand kwam het nieuws, dat T-Mobile sim only provider Simpel overneemt, al naar buiten. Beide providers waren dus eigenlijk al akkoord met een overname. Het enige wat nog wachtte was een officiële goedkeuring vanuit de ACM. Aangezien dat nu dus een feit is, is het merk Simpel officieel onderdeel van aanbieder T-Mobile. Hiermee versterkt T-Mobile zich opnieuw, na de vorige (grote) overname van Tele2, en gaat de provider de concurrentiestrijd met KPN en Vodafone verder aan.

Ontstaan er concurrentieproblemen door de overname?

ACM heeft aangegeven dat er door deze overname geen concurrentieproblemen zullen ontstaan en dus geen invloed heeft op de concurrenten op de telecommarkt. T-Mobile zou nog steeds evenveel concurrentie hebben van de telecom netwerken KPN, VodafoneZiggo en andere diverse telecomaanbieders zonder een eigen netwerk, aldus ACM. Consumenten kunnen daarbij nog steeds eenvoudig overstappen van provider. T-Mobile krijgt er overigens 1 miljoen klanten bij die toch al op het netwerk van T-Mobile zitten.

Toegang tot netwerk van telecomaanbieders

De ACM heeft ook onderzocht of telecomaanbieders met een eigen netwerk (naast T-Mobile zijn dat Vodafone en KPN) nog voldoende prikkels behouden om andere providers toegang tot hun netwerk te verlenen. Hieruit blijkt dat deze prikkels er nog steeds zijn. De overname van Simpel door T-Mobile verandert daar niet veel aan.

Merk je als sim only klant van Simpel iets van de overname?

Eigenlijk zullen klanten niets merken. T-Mobile neemt het merk Simpel over, maar het merk blijft nog wel bestaan. Dat betekent dat er geen gevolgen zijn op het gebied van de sim only abonnementen van Simpel-klanten. Aangezien er bij Simpel al gebruik werd gemaakt van het T-Mobile netwerk, verandert er op het gebied van netwerk ook niets.

Sim only van Simpel afsluiten?

Je maakt bij Simpel dus nog altijd gebruik van goedkope sim only abonnementen. Indien je interesse hebt in een dergelijk abonnement, kun je hieronder op de bestelknop klikken en direct jouw favoriete bundel samenstellen!

Bestel hier

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =