Written by SimonlyCheck

Hoe kunnen studenten besparen op hun telefoonkosten?

Van alle groepen in Nederland zitten studenten het vaakst op hun smartphone. Of het nu het versturen van berichten, het bijhouden van social media platformen of het spelen van een game is, studenten spenderen van iedereen de meeste tijd aan hun mobiele telefoon. Tegenwoordig wordt dit heel normaal gevonden, omdat we nu eenmaal in een tijdperk zitten waarin veel communicatie digitaal verloopt. En omdat een smartphone veel meer kan dan alleen bellen en sms’en, heeft bijna iedereen wel zo’n multifunctioneel apparaat. Voor velen is het daarom verslavend om de gehele dag met hun toestel bezig te zijn en dat levert ook de nodige nadelen op. De batterij raakt sneller leeg of iemand is zo door zijn MB’s heen. Voornamelijk een tekort aan MB’s is waar veel studenten tegenaan lopen, want iedere MB die ze over hun telefoonabonnement gaan wordt omgezet in een aantal eurocenten. Sommigen beschikken over onbeperkt internet, maar het merendeel van de studenten moet het doen met een maximaal aantal MB’s in de maand.

Daarnaast staan studenten er ook om bekend dat ze vaak geldzorgen hebben. In dat geval zoeken ze vaak terreinen waar ze op kunnen besparen, waaronder op hun telefoonabonnement. Vaak kunnen studenten de maandelijkse telefoonkosten naar beneden halen zonder dat ze daar erg in hebben. Soms ligt dat aan het type abonnement, maar meestal ligt dat aan de keuze van een provider. Studenten met geldzorgen kunnen dan beter voor een andere aanbieder kiezen. Hoe doen ze dat en welke providers zijn het meest geschikt voor hen?

Keuze telefoonabonnement

Veel studenten zijn zich bewust van dat ze veel geld kunnen besparen door het juiste telefoonabonnement te kiezen. Echter is er ook nog een grote groep die dat besef niet hebben en maandelijks teveel betalen. Zij kunnen vaak voor hetzelfde aantal belminuten en MB’s flink wat geld besparen. Hoe kunnen ze dat doen? Sinds enkele jaren zijn veel providers begonnen met het aanbieden van sim only abonnementen. Dit zijn telefoonabonnementen waar men alleen betaalt voor het abonnement en niet voor een mobiele telefoon. Het toestel is vaak ook de reden dat telefoonkosten zo hoog uitpakken. Door te kiezen voor sim only betaalt iemand een paar euro per maand om te kunnen genieten van een X aantal belminuten en MB’s. Voor studenten met geldzorgen is dit de ideale uitkomst, omdat ze dan iedere maand veel geld kunnen besparen.

Keuze provider

Ook de keuze van een provider kan vaak uitmaken voor de maandelijkse kosten. Alle providers bieden verschillende abonnementen aan met hun eigen prijzen en voorwaarden. Op voorhand is het niet te zeggen welke provider voor welke student geschikt is. Iedere student heeft zijn eigen eisen en daardoor zal iedereen zelf uit moeten zoeken welke aanbieder het beste daarbij aansluit. De één wil zo goedkoop mogelijk uit zijn terwijl de ander kiest voor een uitstekende klantenservice. Het beste is om deze eisen eerst in kaart te brengen een daarna alle providers met elkaar te vergelijken. Zodoende krijgt iemand een helder beeld welke providers er op de markt zijn, wat er wordt aangeboden en aan de hand daarvan kan de beste keus worden gemaakt.

Vergelijken en beslissen

Om erachter te komen welk abonnement en provider het beste bij iemand aansluit, kan diegene het beste vergelijken. Simonlycheck heeft diverse vergelijkingstools opgesteld van abonnementen en providers met ieder zijn eigen voorwaarden en prijzen. Iemand kan in één oogopslag zien wat er wordt aangeboden en of dit aansluit bij zijn of haar wensen. Ideaal voor studenten die niet teveel tijd kwijt willen zijn en graag willen besparen op hun telefoonkosten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijftien + 1 =