Written by Dennis Vlaar

Sterk 1e kwartaal voor T-Mobile

De groei die in 2019 bij T-Mobile zichtbaar was is doorgetrokken in het eerste kwartaal van 2020. T-Mobile groeide op meerdere vlakken. Omzet en klanten groeide beide bij alle merken van T-Mobile. Dat zijn tegenwoordig Tele2, Ben en T-Mobile zelf. In dit artikel gaan we het hebben over het eerste kwartaal van T-Mobile. Lees dus verder!

Groei in abonnementen

T-Mobile zag een sterke groei in de postpaid gebruikers. In totaal werden er 67.000 nieuwe mobiele gebruikers verwelkomd. Daarnaast was er ook een groei in het aantal vaste mobiele verbindingen. Er werden in het eerste kwartaal 14.000 mensen klant met een vast mobiel abonnement. In totaal heeft T-Mobile nu 5,7 miljoen mobiele gebruikers en 630.000 vaste mobiele gebruikers. De groei van mobiele gebruikers bij T-Mobile ligt al ruim 1 jaar stabiel rond de 1,3% per kwartaal. De groei van vaste mobiele gebruikers is niet stabiel en neemt af. Vorig jaar groeide het namelijk nog met 4%, dit kwartaal was 1,8%.

Groei in omzet

Naast een groei in klanten, is T-Mobile ook gegroeid in omzet. De omzet uit het mobiele segment steeg dit jaar met 5,5%. Dit bracht het totaal op 268 miljoen omzet uit het mobiele segment. De omzet uit het vaste segment groeide met 5,6% en kwam op 95 miljoen uit. De totale brutowinst van T-Mobile groeide met 10,6% en kwam uit op 136 miljoen.

Corona

De CEO van T-Mobile sprak zijn waardering uit naar de werknemers van T-Mobile. Veel werknemers hebben vanuit huis hard gewerkt om in de corona crisis dezelfde kwaliteit te kunnen bieden. De corona crisis heeft tot nu toe slechts een licht negatieve impact gehad op T-Mobile. De telecomwinkels van T-Mobile moesten namelijk dicht.

Klant worden van T-Mobile

Ben je op zoek naar een nieuwe sim only provider? Misschien is T-Mobile iets voor jou. Gebruik onze onafhankelijke vergelijker om te kijken welk abonnement het beste bij jou past.

Vind je dit artikel interessant?
Laat het ons weten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 16 =