Written by Mo Maghsoudi

Simyo of Simpel? sim only vergelijken

Simyo en Simpel zijn een van de grootste mobiele providers in Nederland. Beide providers staan erom bekend dat ze aantrekkelijke sim only abonnementen aanbieden. Maar welke provider heeft de beste sim only abonnementen? Simyo of Simpel? Dat hebben voor je uitgezocht. We hebben beide providers met elkaar vergeleken op basis van hun sim only abonnementen. Het resultaat vind je terug in onze blog. Lees dus vooral verder!

Simyo sim only

Laten we beginnen met de Simyo. Simyo is een van de grootste mobiele providers in Nederland. Simyo biedt sim only abonnementen aan tegen een voordelige prijs. Dat blijkt uit de awards die ze de afgelopen jaren hebben gewonnen. De consumentenbond heeft Simyo al vier keer uitgeroepen tot de beste mobiele provider van Nederland. De prijs-kwaliteitsverhouding is namelijk erg goed. Simyo klanten krijgen veel waar voor hun geld. Ze betalen een voordelige prijs voor belminuten, SMS’jes en internet data.Simyo heeft daarnaast ook een goede klantenservice. Simyo klanten worden snel en goed geholpen bij vragen, problemen enzovoorts. Dit is de reden dat ze een gemiddelde klanttevredenheidsscore hebben van 8,3. Dat zegt al genoeg, toch? Maar waarom zou je voor Simyo kiezen? Dat gaan we je vertellen.

Waarom zou je voor Simyo kiezen?

Een Simyo sim only abonnement past goed bij mensen die flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan. Om alles duidelijk te krijgen, hebben we een lijst gemaakt van de belangrijkste punten:

  • Flexibel contract: bij Simyo is het mogelijk om een flexibel contract af te sluiten. Dit houdt in dat je zowel een maandelijks contract als een 1-jarig en/of 2-jarig contract kunt afsluiten. Flexibele contracten kun je maandelijks opzeggen. Een flexibel contract is gunstig voor mensen die niet van langdurige contracten houden
  • Bundel aanpassen: bij Simyo kun je jouw belbundel en internetbundel elke maand gratis aanpassen. Het maakt niet uit of je een maandelijks opzegbaar contract hebt of een jaar abonnement. Heb je de volgende maand meer internet MB’s nodig? Of juist minder internet MB’s? Je kunt de bundel zowel naar boven als beneden aanpassen, via de website of app
  • 4G internet: alle Simyo abonnementen zijn voorzien van 4G internet. Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk. Zo kun je profiteren van de beste mobiele dekking van Nederland. 4G internet van Simyo heeft een gemiddelde downloadsnelheid van 20 Mbps

Wil je direct een Simyo sim only afsluiten? Vergelijk dan hieronder verschillende Simyo sim only abonnementen om er zo eentje te vinden die past bij jouw budget en gebruik!

Simpel sim only

Dan zijn we gekomen bij Simpel. Simpel staat bekend als een van de goedkoopste providers in Nederland. Ze richten zich volledig op de sim only en prepaid markt. Een Simpel sim only abonnement is relatief goedkoop, vergeleken met andere sim only abonnementen. Simpel biedt bovendien een aantal extra services aan, die je bij andere providers wellicht niet krijgt.
We hebben hieronder alle unieke punten in een duidelijk overzicht verwerkt:

  • Controle over je eigen telefoonkosten: het is mogelijk om een belplafond in te stellen. Met een belplafond is het onmogelijk om over je bundel heen te gaan. Je hoeft dus geen rekening te houden met onverwachte telefoonkosten
  • 4G internet: alle Simpel abonnementen zijn standaard voorzien van 4G internet. Je kunt dus tegen een goedkope prijs, snel internetten. Simpel maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Gebruikers kunnen downloadsnelheden van 75Mbps verwachten
  • Gratis nummerbehoud: Simpel biedt gratis nummerbehoud aan. Als je onderling van provider wisselt, kun je je eigen nummer kosteloos behouden. Via de website kun je dit aanvragen

Simpel houdt momenteel een tijdelijke actie op een aantal sim only bundels: de eerste zes maanden voor maar 1 euro per maand. Wil je direct een Simpel sim only abonnement afsluiten? Gebruik dan de bovenstaande vergelijker om een geschikte Simpel sim only abonnement voor jezelf uit te kiezen.

Conclusie

Simyo en Simpel komen in grote lijnen overeen met elkaar. Als je de prijzen van de sim only abonnementen met elkaar vergelijkt, zie je dat ze ongeveer even duur zijn. Je kunt bij beide providers terecht als je voordelig wilt bellen, SMS’en en internetten.

Beide providers bieden daarnaast standaard 4G internet aan. Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk. KPN is staat bekend als een stabiele en betrouwbare netwerk. Ze zijn uitgeroepen tot de beste netwerk van Nederland. Simyo maakt gebruikt van het T-Mobile netwerk. T-Mobile heeft het snelste netwerk van Nederland. De keuze is dus aan jou! Ga je voor kwaliteit? Dan raden we Simyo aan. Je betaalt misschien een paar euro meer, maar dan heb je kwaliteit. Heb je liever goedkoop internet? Dan raden we Simpel aan.

We zijn van mening dat Simyo de beste sim only abonnementen aanbiedt. Het verschil zit ‘m in de flexibiliteit die je bij Simyo krijgt. Je hebt de optie om een maandelijks opzegbaar contract af te sluiten. Hierdoor ben je vrij om te gaan wanneer je dat wilt. Bij Simpel gaat dit iets anders. Je bent namelijk gebonden aan een 2-jarig contract. Het is niet mogelijk om een 1-jarig of maandelijks contract af te sluiten.

Tevens is het bij Simyo mogelijk om je bundel elke maand (naar boven en beneden) bij te stellen. Ideaal als je de ene maand iets meer belminuten of internet MB’s nodig hebt. Bij Simpel is dit niet mogelijk. Je moet namelijk een extra bundel aanschaffen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − vier =