Written by Merel

Simyo buitenland: Bellen en internetten

Een belangrijke vraag wanneer je klant bent van Simyo en naar het buitenland gaat, blijft altijd hoe je dat gaat regelen met je mobiele zaken. Bellen en internetten in het buitenland kost nu nog extra geld, maar hoeveel? Ook wanneer je naar het buitenland moet bellen wil je waarschijnlijk van tevoren weten wat dit gaat kosten. Hiervoor heeft Simyo buitenland tarieven opgesteld en deze zullen we hieronder met jullie delen.

Bellen vanuit het buitenland met Simyo

Wanneer je vanuit het buitenland met Simyo belt, gaat dit nu nog buiten je abonnement of bundel om. Dit betekent dat je extra betaalt. Voor bellen binnen Europa komt hier vanaf 15 juni 2017 verandering in. Dan verdwijnen de roamingkosten binnen Europa namelijk. Tot die tijd moet je ook binnen Europa nog rekening houden met een verhoogd tarief. Voor de rest van de wereld zal het verhoogde buitenland tarief blijven bestaan. Hoeveel je moet betalen voor deze buitenlandse belletjes hangt af van in welke zone je je bevindt. Simyo heeft het buitenland opgedeeld in vier zones, waarvan zone 1 het goedkoopst is. Voor de meest populaire landen hebben we de tarieven op een rijtje gezet.

LandTarief
Turkije€1,271
Suriname€2,542
Duitsland€0,06
Marokko€2,542
Iran€2,542
België€0,06
Amerika€1,271
Frankrijk€0,06
Spanje€0,06
Polen€0,06
Australië€2,542
Indonesië€2,542

Bellen naar het buitenland met Simyo

Wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland wilt bellen met Simyo, worden de tarieven ook gebaseerd op de vier zones. Europese landen vallen in principe in de eerste zone en zijn goed betaalbaar. Ook met bellen naar het buitenland geldt dat je dit niet vanuit je internetbundel of sim only abonnement doet. Dit zijn dus extra kosten.
Wat je voor de bepaalde zones vanuit Nederland betaalt, staat hieronder in een overzicht. Om te weten welke landen in welke zones vallen, zul je even contact met ons of Simyo moeten opnemen, of bekijk dit op de website van Simyo.

ZoneTarief per belminuut
Zone 1€0,2299
Zone 2€1,016
Zone 3€1,271
Zone 4€1,271

Let op: Tarieven gelden voor bellen met Sim only. Dit kan voor Simyo Prepaid duurder zijn

Internetten met Simyo in het buitenland

Ook voor internetten in het buitenland geldt dat dit geen extra geld meer kost binnen Europa vanaf 15 juni 2017. Je betaalt je MB’s dan gewoon vanuit je sim only abonnement. Let wel op dat je met Simyo prepaid niet in het buitenland kunt internetten. Dit kan dan alleen via openbare WiFi-netwerken, wat wij dan ook aanraden. Ook wanneer je een sim only abonnement hebt is het altijd verstandig om via het openbare WiFi netwerk te internetten, want dit scheelt je veel geld. Over het algemeen kost internetten in het buitenland (buiten Europa vanaf 15 juni 2017) veel geld, omdat je per MB betaalt. De tarieven zijn als volgt:

  • Internetten binnen de EU: €0,06 per MB
  • Internetten buiten de EU: €5,- per MB (oftewel onbetaalbaar)

Er zijn geen speciale internetbundels voor Simyo buitenland voor goedkoop internet. Denk daarom goed om je dataverbruik, vooral buiten Europa. Wanneer je €40,- aan data hebt verbruikt krijg je wel een waarschuwings sms.

TIP: Zorg ervoor dat je niet onbewust gebruik maakt van internet in het buitenland door je ‘Roaming’ uit te zetten. Ook kun je via Mijn Simyo aangeven dat je geen gebruik wilt maken van internet in het buitenland, voor de zekerheid.

Simyo een goede keuze voor buitenland?

Simyo is een zeer goedkope en klantvriendelijke provider en daarom een zeer goede keuze voor sim only abonnementen binnen Nederland. De tarieven voor bellen vanuit het buitenland kunnen wat aan de dure kant zijn, al valt het binnen Europa wel mee. Echter hoef je je keuze hierdoor niet te laten beïnvloeden als je slechts een paar weken per jaar in het buitenland bent voor bijvoorbeeld vakantie. Je kunt je dan waarschijnlijk prima redden via openbare WiFi netwerken, die tegenwoordig bijna overal beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeven + vijftien =