Written by SimonlyCheck

Simpel informeert over 2G-Netwerk

Simpel heeft zijn klanten per mailing laten weten dat het na 15 november 2020 geen ondersteuning meer biedt voor gebruikers van 2G-netwerken. Dit komt doordat Simpel gebruik maakt van de netwerkmogelijkheden van T-Mobile. T-Mobile zelf heeft al eerder bekend gemaakt dat in november 2020 geen ondersteuning meer zal plaatsvinden van het eigen 2G netwerk. Lees deze blog als je wilt weten wat de afstoot van 2G en wat het voor jou als gebruiker betekent.

Gebruik ik 2G?

2G gebruik je als beschikt over een ouder type mobiel toestel. Hiermee bedoelen we toestellen met numerieke druktoetsen voor tekst. Dus een 2 voor abc, 3 voor def, 4 voor ght et cetera. Deze toestellen ondersteunen overwegend 2G netwerken. Hiermee kun je bellen, sms’en en op zeer lage snelheid kun je hier ook op internetten. Je kan deze toestellen niet gebruiken met een 3G of 4G simkaart. Maar hoe los je dit nu op? Hieronder geven wij twee opties die je kunt overwegen!

Optie 1: Nieuw toestel

De eerste optie is om een nieuw toestel aan te schaffen. Wij raden aan om een los toestel aan te schaffen die 4G ondersteund. Dit kun je combineren met een Simpel sim only abonnement. Door het toestel met 4G ondersteuning in combinatie met een sim only van Simpel te gebruiken ben je altijd verzekerd van snel internet. Doorgaans maak je dan gebruik van downloadsnelheden van tussen de 10 tot 20 Mbits!

Optie 2: Overstappen andere Provider

Wil je per se 2G gebruiken dan ben je aangewezen op de netwerken van KPN en Vodafone (de ander netwerken in Nederland). Zij sluiten in tegenstelling tot T-Mobile het 3G-Netwerk af. Wil je dus blijven gebruik maken van je oude telefoon dan moet je overstappen naar een provider met een netwerk van KPN of Vodafone. Als je zeker wilt zijn van een ondersteuning van jouw 2G toestel kies dan NIET voor providers Ben of Simpel. Ben en Simpel maken ook gebruik van het T-mobile-netwerk. Kies dus voor een andere provider.

2G bij andere providers

Voor nu zullen Vodafone en KPN een 2G netwerk blijven aanbieden. Eerder dit jaar heeft KPN aangegeven dat hun 2G-netwerk tot 2025 ondersteund zal worden. Simyo, Youfone en Budget Mobiel die gebruik maken van het KPN netwerk zullen naar waarschijnlijkheid nog niet stoppen met het aanbieden van 2G internet.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − vier =