Written by Donat Berisha

Simkaart met alleen databundel?

De interesse in internet blijft groeien, terwijl bellen en sms’en minder populair wordt. Er worden jaarlijks steeds meer GB’s verbruikt. Logisch dus dat er ook vraag is naar een simkaart met alleen een databundel. Er zijn een aantal verschillende manieren om een dergelijke simkaart aan te schaffen. Lees verder als je alleen gebruik wilt maken van internetbundels!

Simkaart alleen databundel

Een simkaart met alleen een databundel kun je op meerdere manieren verkrijgen. Zo kan dit met een sim only abonnement, maar ook door voor prepaid te kiezen. We zetten de mogelijkheden hieronder op een rijtje:

  • Sim only abonnement met alleen internet
  • 4G unlimited data abonnement (onbeperkt internet)
  • Prepaid data simkaart
  • Prepaid internetbundel

Sim only abonnement met alleen internet

Wil je van een sim only provider een abonnement met alleen data afsluiten? Je zult er snel achter komen dat zoiets heel moeilijk te vinden is. De reden hiervoor is dat het bijna niets kost om een kleine bel- en sms-bundel erbij te nemen. Het verschil is klein met als je alleen internet zou hebben. Providers kiezen er daarom voor om databundels vrijwel altijd te combineren met bellen en sms’en.

Wanneer je eigenlijk alleen data zoekt, is het handig om naar bundels van maximaal 100 tot 150 belminuten & sms’jes te kijken. Je betaalt dan weinig voor die minuten en sms’jes, en grotendeels alleen voor je data.

Hieronder kun je sim only abonnementen met bijna alleen internet vergelijken. Je kunt de databundel balk naar links of rechts schuiven voor meer of minder data.


4G unlimited data abonnement (onbeperkt internet)

Ben je op zoek naar puur en alleen data, zonder dat je ook belminuten & sms’jes ontvangt, en ben je grootverbruiker? Dan is een 4G onbeperkt internet abonnement een geschikte optie.

Wij hebben samen met een partner een 4G onbeperkt internet abonnement ontwikkeld. Hiermee heb je onbeperkte data via een maandelijks opzegbaar, 12 maanden, of 24 maanden contract. Dit kun je via een losse simkaart ontvangen (sim only abonnement), maar ook samen met een modem. Lees hier meer over op onze 4G unlimited data pagina, of bekijk hieronder direct de opties!

Prepaid data simkaart

Een prepaid data sim is een unieke simkaart die werkt via internetbundels. Bij aanschaf ontvang je een simkaart waar al internet op staat. Vervolgens dien je de kaart op te waarderen via databundels, waarvan je de data (in tegenstelling tot bij een abonnement of normale prepaid simkaart) nooit kwijtraakt. Het kan slechts bevriezen als er niet minstens een keer per jaar wordt opgewaardeerd, waarna je het na opwaarderen weer terugkrijgt.

Er zijn twee soorten data simkaarten. Een hiervan heeft dekking in de EU (plus de Verenigde Staten en Canada), terwijl de andere dekking over de hele wereld heeft (120 landen). In beide gevallen betaal je nooit extra (roaming)kosten als de kaart dekking heeft in dat land. Verder is het mogelijk om een data sim te combineren met een MiFi-router, zodat je meerdere apparaten kunt voorzien van internet.

Een prepaid data simkaart kopen? Bekijk onderstaande tabel!

Prepaid internetbundel

Tenslotte kun je een simkaart met alleen databundel krijgen door voor prepaid internetbundels te kiezen. Hiervoor heb je alleen een prepaid simkaart nodig waar beltegoed op staat. Vervolgens kun je met dit tegoed internetbundels kopen.

Welke bundels beschikbaar zijn, verschilt per prepaid provider. Natuurlijk dien je ook eerst een simkaart te hebben. Bekijk deze pagina voor meer informatie over prepaid (bundels) en het aanschaffen van een prepaid simkaart.

Waarom alleen data?

Hierboven hebben we de verschillende mogelijkheden beschreven. Waarom zou iemand eigenlijk kiezen voor een simkaart met alleen een databundel? Hieronder noemen we de belangrijkste redenen en situaties:

  • Je belt of sms’t nooit.
  • Je wilt internet op vakantie, zonder dat je hiervoor gebruikt maakt van je normale bundel.
  • Een oplossing voor tijdelijk internet.
  • De simkaart wordt gebruikt voor een M2M-apparaat.
  • De databundel wordt zakelijk gebruikt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee × drie =