Written by Donat Berisha

Simkaart met abonnement vergelijken?

Abonnementen worden bijna altijd met een simkaart geleverd. Maar welke varianten zijn er eigenlijk? Hoe kan je de abonnementen het beste vergelijken? Waarom zou je ervoor moeten kiezen? Wij hebben in deze blog al deze vragen voor je beantwoord. Zo weet jij straks alles over een simkaart abonnement. Lees dus snel verder!

Simkaart abonnementen vergelijken

Heb je interesse in het afsluiten van een sim only abonnement? Wij hebben deze abonnementen hieronder voor je verzameld. Indien je eerst meer informatie over sim only wilt, klik dan hier. Vergelijken gaat gemakkelijk door de variabelen te bewegen naar jouw wensen. Zo zie je in één oogopslag welke simkaart abonnement voor jou het meest geschikt is. Bestellen doe je door op ‘Bekijk’ te klikken!

Wat is een simkaart met abonnement?

Een simkaart met abonnement is een mobiel abonnement met of zonder telefoon. De letterlijke betekenis van een sim only is: alleen een simkaart. Hier betaal je alleen voor de bel- en internetbundels van het abonnement. Bij een mobiele telefoon abonnement krijg je ook een simkaart bij het abonnement. Hier betaal je naast de bel- en internetbundels ook voor het toestel. Zo’n combinatiedeal valt vaak duurder uit. Wij adviseren dan ook om altijd voor een sim only abonnement te gaan. De redenen hiervoor lees je verder in deze blog.

Een eSim abonnement?

Waar je eerst alleen kon kiezen voor sim only abonnementen met een simkaart, is er nu ook een mooi alternatief. Er bestaat namelijk ook eSim sim only. Hiermee wordt geen gebruikt gemaakt van een simkaart, maar verloopt het hele proces online. Hierdoor heb je wel een telefoon met eSim-ondersteuning nodig. Steeds meer providers kiezen ervoor om eSim aan te bieden. Dat is logisch, want hoewel het pas sinds kort in Nederland aanwezig is, is eSim nu al populair. Het is dus ook mogelijk om voor een eSim abonnement te kiezen in plaats van abonnement met simkaart.

Waarom kiezen voor een simkaart abonnement?

Zoals al eerder is vermeld, kom je met een sim(kaart) only abonnement goedkoper uit dan met een mobiele telefoon abonnement. Dit komt doordat je geen extra maandelijkse kosten hebt, omdat je alleen voor het abonnement betaalt. De smartphone koop je los, of heb je al in je bezit. We hebben alle (andere) voordelen van een sim only abonnement voor je op een rijtje gezet:

 • Doordat je geen extra maandelijkse kosten hebt, zul je over de langere termijn voordeliger uit zijn.
 • Wanneer een nieuw model op de markt komt, kun je makkelijker van toestel switchen. Je zit namelijk niet vast aan dezelfde telefoon voor de hele contractduur van het abonnement. Wachten tot je aan een nieuw abonnement toe bent, hoeft niet.
 • Bij een los toestel krijg je geen bkr-registratie. Dit kan erg vervelend zijn bij het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek. Hierdoor kun je zomaar duizenden euro’s minder kunnen lenen.

Is een simkaart abonnement goedkoop?

Je hebt waarschijnlijk al kunnen lezen dat een simkaart abonnement goedkoop is. Op het gebied van mobiele data is sim only dan ook de beste optie. Ben je op zoek naar de goedkoopste sim only, of wil je goedkope simkaart abonnementen vergelijken? Bekijk dan onderstaande tabel of bekijk eerst onze pagina over goedkope sim only’s en sluit je favoriete abonnement af door op ‘Bestellen’ te klikken! Let op: We gaan hier uit van minimaal 100 MB en 100 belminuten/SMS.

ProviderMBBelminuten/SMSMaandelijkse kostenContractperiodeBestelllen
Simpel
250Onbeperkt€4,-24 maandenBestellen
Youfone1000200 min/sms€7,-24 maandenBestellen
Lebara2000150 min + 150 SMS€7,5024 maandenBestellen

Voor wie is het geschikt?

Een sim only abonnement is in bijna alle situaties geschikt. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Mensen die meer vrijheid willen.
 • Mensen die relatief snel een nieuwe smartphone kopen.
 • Mensen die hun oude mobiele telefoon juist willen blijven gebruiken.
 • Mensen die geen schulden willen maken (bkr-registratie).
 • Mensen die goedkoop/voordelig uit willen komen.

Simkaart in verschillende maten

De simkaart die je bij een simkaart abonnement krijgt kan verschillende maten hebben. Let er dus goed op of deze wel in je smartphone past. Als de simkaart te groot is voor je nieuwe telefoon, kun je de simkaart bijsnijden. Wanneer je simkaart juist te klein is voor je nieuwe smartphone, kun je een simkaart-adapter kopen. Er bestaan drie verschillende simkaart formaten:

 • Mini-simkaart
 • Micro-simkaart
 • Nano-simkaart

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − twee =