Written by SimonlyCheck

Sim only zonder contract

Een sim only zonder contract kan aantrekkelijk zijn. Als jij iemand bent die niet of nauwelijks belt dan kan de aanschaf van een sim only zonder contract (oftewel sim only prepaid) uitkomst bieden om zo volledige controle te houden over jouw uitgaven en de kosten te drukken. Bij het gebruik van een prepaidkaart kun je namelijk nooit meer bellen dan het tegoed wat er op jouw kaart staat. Hiermee kom je niet voor verrassingen te staan. Je kan altijd snel jouw sim opwaarderen met het gewenste bedrag wat je denkt te gaan besteden aan bellen en internetten. Ook bij ouders met kinderen kan het handig zijn een prepaidkaart te gebruiken.

Wat betekent sim only zonder contract nou precies?

Sim only zonder contract houdt in dat je gebruik maakt van een sim only kaart maar dan zonder vast abonnement. Je hoeft dus niet maandelijks een bedrag te betalen voor jouw abonnement maar hebt het gebruik volledig zelf in de hand. Als jij besluit een paar maanden geen gebruik te maken van jouw mobiel zal je tegoed op de kaart gewoon blijven staan. Je kunt dit tegoed dan weer gebruiken op een door jouw gewenst moment. Wel is het belangrijk te weten dat je eens in de zoveel tijd dient op te waarderen. Dit is nodig om jouw simkaart actief te houden. Is deze periode verstreken? Dan is er op zich ook niks aan de hand, echter dien je jouw kaart dan opnieuw te activeren. Het is dus handiger om een tegoed op jouw kaart te zetten wat je in een maand of paar maanden ook echt verbruikt.

Wanneer kies ik voor een sim only zonder contract?

Het is voornamelijk voor mensen die niet veel bellen en geen gebruik maken van mobiel internet een optie gebruik te maken van een prepaid simkaart. Doe jij niet veel met je mobiele telefoon en wil je nergens aan vast zitten, dan is het een slimme keuze. Je hebt alles zelf in de hand en kan op elk gewenst moment toch weer kiezen voor een sim only abonnement of telefoon met abonnement. Je hebt dus ook nooit te maken met dubbele kosten. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de meeste mensen toch kiezen voor een “klein” sim only abonnementje. Tegenwoordig zijn deze al af te sluiten voor een laag maandbedrag en heeft het voor de meeste mobiele gebruikers meer voordelen.

Sim only zonder contract vs. Sim only abonnement

Hoewel de kosten laag zijn en je zelf bepaalt wanneer je er geld insteekt, is een prepaid sim only lang niet altijd voordeliger. Je betaalt meer voor jouw belminuten. De afname van prepaid internet is ook een stuk duurder dan een internetbundel bij een sim only abonnement. Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer voordelige sim only abonnementen met onbeperkt bellen voor een relatief laag maandbedrag. Kort samengevat kun je dus stellen dat bij een wat ietwat intensiever gebruik van je mobiele telefoon een sim only abonnement in de meeste gevallen voordeliger is. De keuze is aan jou!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien + 8 =