Written by SimonlyCheck

Sim only wordt steeds populairder

Sim only blijft maar aan de weg timmeren als het gaat om het binnenhalen van nieuwe abonnees. Ook in 2017 hebben veel smartphonegebruikers ervoor gekozen om een sim only abonnement af te sluiten in plaats van hun huidige abonnement te verlengen. Veelal heeft dat te maken met de maandelijkse kosten die te hoog zijn in tegenstelling tot sim only. Voor slechts een paar euro in de maand kan iemand al gebruik van een aantal belminuten en MB’s. Dit is voor veel mensen al reden genoeg om over te stappen op sim only. Maar niet alleen de kosten kunnen als doorslaggevende factor dienen, er zijn nog veel meer voordelen van het nemen van een sim only abonnement. Welke zijn dat?

Voordelig

Zoals aangegeven zijn de kosten één van de belangrijkste redenen om voor sim only te kiezen. Velen willen niet meer iedere maand zoveel betalen voor hun telefoonabonnement en voor hen is sim only dus de ideale uitkomst. Ook zijn steeds meer smartphonegebruikers zuiniger op hun toestel en hoeven niet zo nodig iedere twee jaar te wisselen.

Flexibiliteit

Ook de flexibiliteit spreekt veel mensen aan bij een sim only abonnement. Bij veel sim only providers is het mogelijk om iedere maand het abonnement stop te zetten. In de praktijk blijkt dat veel abonnees juist bij hun provider aangesloten blijven omdat ze deze vrijheid hebben. Doordat ze niet gebonden zijn aan hele lange contracten, hebben de abonnees geen reden om hun sim only abonnement op te zeggen.

Contractduur

Bij de afsluiting van een sim only abonnement hanteren veel providers toch een minimale contractduur van één jaar met daarna de optie om iedere maand op te zeggen. Over het algemeen vinden veel gebruikers het normaal dat ze minimaal één jaar zijn gebonden aan een provider, maar vinden het daarna wel fijn om de flexibiliteit te hebben om over te stappen als ze daar reden voor hebben Bij éénjarige sim only abonnementen wordt vaak tegemoet gekomen in de kosten, dus wordt het voor veel gebruikers interessant om zicht tenminste voor een jaar te binden.

Er zijn ook providers die tweejarige abonnementen aanbieden, maar die zijn minder populair. Tevens zijn er ook partijen waarbij al meteen vanaf het begin de vrijheid wordt gegeven om iedere maand op te zeggen.

Juiste sim only abonnement kiezen

Het kiezen voor sim only is één stap, maar voor welke provider moet iemand gaan? Doordat er zoveel aanbieders op de markt zijn ziet men vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom is het goed om eerst alles op een rijtje te zetten voordat er een keuze wordt gemaakt. Stel een aantal punten op die belangrijk zijn en die moeten terugkomen in het abonnement. Bepaal per punt welke de meeste prioriteit heeft en ga aan de hand daarvan op zoek naar de juiste provider. Uiteindelijk zal het juiste sim only abonnement overblijven.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × vijf =