Written by Merel

Sim only wordt de nieuwe standaard

De verkoop van het aantal sim only abonnementen zit al sinds het moment van meten in 2012 flink in de lift. Dit gaat vooral ten koste van het aantal prepaid aansluitingen. Sim only abonnementen zijn erg aantrekkelijk voor klanten, omdat ze in alle soorten en maten aanwezig zijn op de Nederlandse telecommarkt. Door een mogelijk verbod op abonnementen met ‘gratis’ smartphone, zal het sim only abonnement de nieuwe standaard worden.

‘Gratis’ mobiele telefoon

Jarenlang hebben telecom providers abonnementen aangeboden waarbij je een ‘gratis’ mobiele telefoon kreeg. Ondertussen is duidelijk geworden dat deze gratis smartphone eigenlijk op afbetaling gekocht werd. In de maandelijkse kosten waren telefoonkosten doorberekend, waardoor je gewoon voor je telefoon betaalde. Op zich geen punt, het blijft een voordelige manier om een moderne smartphone aan te kopen, maar volgens de Nederlandse wet is dit niet toegestaan. Wanneer telecomproviders namelijk deze telefoons op afbetaling aanbieden, bieden zij je eigenlijk een lening aan. Dat is waar het fout gaat: Telecomproviders hebben het recht niet om leningen te verstrekken. Momenteel wordt over dit voorval onderhandelt in de Tweede Kamer. Wanneer er wordt beoordeeld dat dit strafbaar is, zullen telecomproviders die deze vorm van telefoon abonnementen aanbieden dit op een andere manier moeten gaan doen. Het meest voor de hand liggend is dan de sim only optie.

Toestelabonnementen

Er zijn een aantal sim only aanbieders die goed op dit voorval hebben ingespeeld, zoals Simyo en Hollandsnieuwe. Deze providers bieden naast hun sim only abonnementen, ook een klein assortiment in smartphones aan. Deze smartphones kan je kopen door middel van een betaling in één keer, of door een maandelijks bedrag te betalen. Op deze manier kun je zelf je sim only abonnement met een smartphone samenstellen.

Langere levensduur smartphones

Door de steeds betere kwaliteit van de smartphone, gaan ze veel langer mee dan voorheen. Wanneer je abonnement afloopt, is de telefoon die bij dit abonnement hoorde vaak nog goed te gebruiken. Om deze reden maakt men vervolgens vaak de keuze voor een nieuw sim only abonnement bij hun huidige telefoon. Wanneer de telefoon uiteindelijk toch aan vervanging toe is, kan je een los toestel kopen zonder dat je dan in de knel komt met je abonnement. Daarnaast beschikken de meeste smartphones niet meer over een simlock, waardoor je zelf vrij bent om de telecom provider te kiezen die het best aan jouw wensen voldoet.

Uitgebreid en goedkoop sim only aanbod

Het sim only aanbod is sinds de opkomst in 2000 enorm uitgebreid. Nog steeds komen er steeds nieuwe abonnementen of nieuwe aanbieders bij, die allemaal een graantje willen meepikken van deze booming-markt. Er is veel keuze voor de consument en daarom zijn sim only abonnementen ook erg goedkoop. Steeds meer mensen zien een sim only abonnement als de goedkoopste optie voor het mobiele gebruik.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =