Written by SimonlyCheck

Een sim only of telefoon abonnement?

Een keuze maken tussen een sim only abonnement of het combineren met een toestel is voor iedereen een persoonlijke keuze. Het is wel belangrijk dat je voordat je voor 1 van deze abonnementen kiest goed nadenkt. Je kan hierbij denken aan wat je nodig hebt, maar ook aan bepaalde wensen die je hebt. Kies je namelijk voor een telefoon abonnement, dan zit je je hier vaak 2 jaar aan vast. Als je dan toch graag wilt veranderen naar een sim only kost dat een hoop geld. Enerzijds abonnementskosten of anderzijds afkoping van jouw abonnement. Ook andersom werkt dit zo. Wanneer je kiest voor een sim only heb je echter wel wat meer voordelen. Je kan over het algemeen sneller en makkelijker switchen tussen abonnementen. Dit is niet zo wanneer je kiest voor een duur 2 of 1 jarig sim only abonnement.

Sim only abonnement

Wij geven je hieronder een paar praktische tips waar je op moet letten bij het kiezen van een sim only abonnement.

• Stel jezelf de vraag of je binnenkort een nieuwe telefoon nodig hebt of er 1 wenst. In dit gevalt kan je beter kiezen voor een telefoon abonnement.
• Bekijk wat je verbruikt en bedenk welke abonnementsvorm jouw nieuw sim only abonnement moet gaan krijgen. Het is hierbij belangrijk soortgelijke abonnementen erbij te pakken van verschillende providers. Zo zie je welke er het beste bij jouw past.
• Vergelijk het abonnement dat je wilt afsluiten met andere providers op prijs. Vaak is het zo dat er sim only abonnementen bij een andere provider zijn die maar iets afwijken van wat jij wilt. De prijzen verschillen echter wel enorm. Ook de duur van je abonnement is een belangrijk gegeven. Kies je voor een maandabonnement dan heb je alle vrijheid. In de meeste gevallen weet je echter welke provider het beste bij jouw past. Daarom adviseren wij dan ook te kiezen voor 1 of 2 jaar. Dit levert namelijk per saldo veel meer voordeel op. Na deze periode kan je jouw abonnement door laten lopen. Deze is dan per maand opzegbaar, met daarbij in de regel 1 opzegmaand.

Telefoon abonnement

Bij het kiezen van een telefoon abonnement kan je op de volgende zaken letten.

• Bepaal welk toestel je wilt aanschaffen. Waarschijnlijk weet je al op basis van persoonlijke voorkeur en wensen wat je wilt. Als je niet gebonden bent aan een merk is vergelijken belangrijk. Denk hieraan dat Apple vaak gebruiksvriendelijker is. Android is ook zeer populair onder een groot publiek. Huawei heeft vaak krachtige smartphones voor budgetprijzen. Allemaal zaken om mee te nemen bij het maken van een keuze.
• Kies wat je nodig hebt en vergelijk. De prijzen van een telefoon abonnement zijn duurder dan die van een sim only. Logisch, want je betaalt ook gedeeltelijk voor het toestel. Bedenk dus dat in bepaalde gevallen de prijs op kan lopen en je hier vaak 2 jaar aan vast zit.
• Het is altijd verstandig om te kijken wat je totaal betaald over een periode van 2 jaar. Vaak kiezen mensen voor abonnementen waar de toestelprijs 0,- is. Dit is natuurlijk interessant. Kijk verder naar de verschillen als het gaat om aansluitingskosten (die bij sommige 30,- zijn waar je bij de ander niks betaald), tarieven voor bellen, internetten en sms’en (ook buiten de bundel), en de kosten van je abonnement. Bereken alles over 2 jaar en haal daar de prijs van een los toestel af. Zo zie je wat je daadwerkelijk betaald over 24 maanden voor je abonnement. Deel dit door 24 maanden om te zien wat je per maand betaald voor je abonnement. Zo krijg je wellicht een beter beeld van de kosten die je abonnement bedraagt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × drie =