Written by Donat Berisha

Sim only met nieuw nummer?

Tegenwoordig is het mogelijk om bij zowat elke provider nummerbehoud aan te vragen, wanneer je overstapt van provider of gaat ‘switchen’ van prepaid naar sim only. Toch kan het ook zo zijn dat je een sim only met nieuw nummer wilt om bijvoorbeeld een frisse start te maken. In deze blog leggen we je uit waar je dit kunt bestellen, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten wanneer je kiest voor een nieuw nummer.

Sim only met nieuw nummer bestellen?

Op zoek naar een sim only met nieuw nummer? Helemaal goed! Wanneer je een nieuw sim only abonnement bestelt, krijg je eigenlijk standaard een nieuw nummer. Tenzij je aangeeft dat je je nummer wilt behouden. Vergelijk hieronder de beste sim only abonnementen van dit moment. Vergelijk op basis van prijs, provider, databundel, belminuten en zelfs contractduur. Bestel direct jouw sim only abonnement door op een van de bestelknoppen te klikken!


Waarom een nieuw nummer?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een sim only met nieuw nummer kunt kiezen. In de volgende gevallen is een nieuw nummer aanvragen handig:

  • Je wilt een frisse start maken en geen nummerbehoud aanvragen.
  • Je wordt lastig gevallen door onbekende nummers of nummers uit het buitenland.
  • Je wilt privé en zakelijk gescheiden houden.
  • Je wilt een dual sim om bijvoorbeeld goedkoop te kunnen bellen in het buitenland met een prepaid kaart. Tegelijkertijd kun je wel bereikbaar blijven op je andere nummer.

Wanneer je dus privé en werk gescheiden wilt houden of naar het buitenland reist, is een sim only met nieuw nummer bestellen erg handig. Hiervoor heb je wel een telefoon nodig die dual sim ondersteunt. Bij steeds meer dual sim telefoons is het ook mogelijk om over te schakelen van de ene naar de andere simkaart, waarbij je er één tijdelijk uitzet. Erg fijn dus als je even rust wilt in het weekend! Een dual sim is ook mogelijk door bijvoorbeeld een simkaart te combineren met eSIM.

Kan ik een nieuw nummer aanvragen zonder van simkaart te wisselen?

Mocht je geen interesse hebben in twee nummers, oftewel de dual sim, dan kun je bij sommige providers een nieuw nummer aanvragen. Hiermee vervang je dus je oude telefoonnummer, maar behoud je wel je huidige sim only abonnement. Hiervoor zul je even contact moeten opnemen met de klantenservice van je huidige provider om te checken wat hier de mogelijkheden voor zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − vijf =