Vandaag de dag wordt mobiel internet steeds belangrijker. Veel toestellen zijn al voorzien van 4G internet, maar ook dit lijkt van korte duur te zijn. Er wordt namelijk al gesproken over 5G internet dat binnen afzienbare tijd moet verschijnen op alle smartphones. Naar verluidt zal de definitieve doorbraak van 5G internet in 2020 moeten komen, maar niets is nog zeker.  De laatste jaren heeft mobiel internet een enorme groei doorgemaakt en daarom wordt er nu al aan een nieuw netwerk gedacht, omdat het 4G netwerk tegen die tijd al is verouderd. Maar voor het zover is gaat er eerst nog wat tijd overheen. SimOnlyCheck houdt in ieder geval alle ontwikkelingen omtrent 5G internet nauwlettend in de gaten en zal je op de hoogte stellen zodra er iets bekend over is.

Waarom is 5G internet zo belangrijk?

De tijd dat het 4G netwerk is uitgerold ligt nog maar kort achter ons of de eerst roddels 5G internet doen al de ronde. Waarom is dit al zo kort op elkaar? Het gebruik van mobiel internet rijst momenteel de pan uit en daarom is het noodzakelijk dat er binnen een paar jaar een netwerk bestaat dat deze stijgende lijn kan bijhouden. Anno 2017 worden er meer zoekopdrachten uitgevoerd per mobiel en naar verwachting zal dit de komende jaren in rap tempo worden doorgezet. Hierdoor zullen steeds meer mensen gebruik maken van een mobiel netwerk en zal het alleen meer en meer worden belast. Daarom zijn veel providers bezig om een stabiel 5G netwerk aan te leggen zodat straks iedereen ongestoord mobiel kan internetten.

En doordat mensen steeds meer gebruik maken van mobiel internet, wordt er ook steeds meer digitaal gecommuniceerd. Niet alleen het versturen van tekstuele berichten wordt steeds vaker gedaan, ook het uitwisselen van foto’s en video’s gebeurt in een rap tempo. Hierdoor worden bestanden ook veel groter en is er een stabiel netwerk nodig om deze data allemaal te verwerken. Naar verluidt zal 5G internet voor de oplossing moeten zorgen zodat iedereen zorgeloos zijn berichten kan delen met anderen.

Wat kunnen we verwachten van 5G internet?

Dat 5G internet er komt is één ding wat zeker is, maar hoe het eruit komt te zien en wanneer het wordt gelanceerd weet nog niemand. Wel wordt er al volop gespeculeerd over wat dit netwerk teweeg gaat brengen voor smartphonegebruikers. Naar verluidt zal 5G het eerste netwerk zijn dat te maken krijgt met smartphone-chips. In eerste instantie worden deze chips gebruikt om technologische test mee uit te voeren. Zodra deze aan de verwachtingen voldoen, zal het 5G netwerk worden uitgerold. Qualcomm wil in 2019 de eerste chips gaan leveren waarna er direct kan worden gestart met het testen van 5G internet. Korea Telecomm heeft al de ambitie uitgesproken om in 2019 live te gaan met het allernieuwste mobiele netwerk. Of dit haalbaar is moet nog worden bezien, maar er wordt hard gesleuteld om het voor elkaar te krijgen.