4G internet is de internetverbinding dat vandaag de dag actief is op de meeste smartphones. Tot voor kort gold 3G als het standaard internet voor mobiele telefoons, maar tegenwoordig wordt 4G beschouwd als de gebruikelijke internetverbinding. Ten opzichte van haar voorgangers is 4G een stuk sneller en stabieler. Dit komt voornamelijk doordat providers blijven investeren in hun netwerken en een optimale internetverbinding willen opleveren voor hun abonnees. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld downloadsnelheden worden bereikt dat nog nooit eerder is voorgekomen. Ben jij al in het bezit van 4G internet op jouw toestel? SimOnlyCheck zet voor jou op een rij wat je van 4G internet kunt verwachten en waarom je gebruik moet maken van deze internetverbinding.

Wat kan je met 4G?

Helaas is nog niet elke smartphone voorzien van 4G internet, maar providers doen er alles aan om dit zo snel mogelijk aan te bieden. Voornamelijk de oudere toestellen werken nog met 3G internet. Grote providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile hebben bijna overal al het 4G netwerk geïmplementeerd en doe er alles aan om dit ook bij de overige smartphones erop te krijgen. Dit klinkt natuurlijk heel verleidelijk, maar wat kan je er precies mee?

Sinds 2016 is het mogelijk om met een 4G netwerk te bellen. Voorheen werd hier altijd een 2G of 3G netwerk voor gebruikt, maar tegenwoordig kan je dat met 4G. Het grote voordeel is dat telefoongesprekken nooit meer haperen doordat je een stabiele en snelle verbinding hebt. Hierdoor is het ook een stuk prettiger  om mobiel te internetten. 

Voordelen 4G internet

Zoals aangegeven is 4G de standaard internetverbinding geworden van bijna alle providers. Vergeleken met 3G is 4G internet veel sneller en stabieler geworden. Wat voor gevolgen heeft dit?

  • Webpagina’s worden sneller geladen
  • Er worden hogere downloadsnelheden behaald
  • Video’s worden makkelijker gestreamd
  • Er kunnen grotere datasets worden verzonden

Naast bovengenoemde voordelen is het videobellen ook een stuk verbeterd. Waar er voorheen de grootste moeite was, zo kan er tegenwoordig moeiteloos worden gebeld door middel van VoLTE (Voice over LTE). 4G internet biedt dus een hoop voordelen waar jij als gebruiker flink van kan profiteren.

4G internet abonnementen vergelijken

Nu de essentie duidelijk is geworden waarom 4G internet absoluut niet mag ontbreken op jouw smartphone, is de volgende stap het bekijken van het juiste 4G abonnement. Hoe weet je welke je moet hebben? Er zijn veel providers die telefoonabonnementen aanbieden met 4G internet. Sommige providers bieden dit automatisch aan, maar er zijn ook partijen waarbij je het als extra optie kan kiezen. Voor een 4G abonnement worden verschillende prijzen gehanteerd. In de vergelijker op deze pagina kan je precies zien welke providers 4G internet aanbieden en welke prijs daaraan verbonden zit. Stel voor jezelf een aantal prioriteiten voordat je een internet abonnement gaat afsluiten. Staar je niet blind op de prijs, maar kijk ook naar andere factoren. Hoeveel MB’s zou je willen? Heeft een bepaalde provider al de voorkeur of weet je nog echt niet wat je gaat kiezen? Door van tevoren een duidelijk stappenplan te bedenken, wordt het vergelijken en afsluiten van een 4G internet abonnement een fluitje van een cent.