sim only internetMaak je veel gebruik van mobiel internet? Wil je het liefst overal en de hele dag online zijn om bij te houden wat je vrienden doen op social media, filmpjes kijken op YouTube en spelletjes spelen als je ergens staat de wachten? Dan is het voor jou goedkoop om een sim only met internet aan te schaffen! Op deze manier kan je zoveel internetten als je zelf wilt, tegen een laag tarief.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten met betrekking tot een sim only met internet. Ook kun je in de onderstaande vergelijker alle sim only’s vergelijken om voor jou het beste sim only abonnement te vinden.

Wat is een sim only met internet

Sim only met internet betekent een sim only abonnement waar je ook een internetbundel op hebt staan. Internetten met een smartphone kan op drie verschillende manieren. Namelijk via prepaid, een telefoonabonnement of een sim only abonnement. Internetten vanuit een internetbundel door middel van een sim only abonnement is meestal de goedkoopste manier van internetten! Doordat je bij de sim only provider een contract afsluit, is deze zeker van een bepaalde inkomstenbron via jou. In ruil daarvoor krijg jij in je abonnement een internetbundel tegen een goedkoper tarief dan wanneer je via prepaid data gebruik. Een sim only met een databundel van 1000 MB kost tegenwoordig geen €10,- meer!


Sim only met alleen internet

Vaak bestaat een sim only abonnement uit een combinatie van een internetbundel met een belbundel en soms ook nog met een smsbundel. Er zijn echter ook sim only abonnementen die alleen bestaat uit een internetbundel. Als je je telefoon eigenlijk alleen gebruikt voor mobiel internet, zou dit voor jou een goedkope optie kunnen zijn. Het is zonde om ook vooraf voor belminuten en/of sms’jes te betalen terwijl je deze eigenlijk nooit gebruikt. Als je wel een keer wilt bellen kan dat tegenwoordig ook via het internet. Denk aan Skype of Whatsapp bellen. Wanneer je om een bepaalde reden toch echt wilt bellen, omdat er bijvoorbeeld een internetstoring is, kan dat door ‘buiten je bundel’ te bellen. Je betaalt dan wel een hoger tarief dan dat je wellicht gewend bent van prepaid. Dit komt dan eenmalig bovenop de maandelijkse kosten van je sim only abonnement.
Niet alle telecomproviders bieden sim only’s met alleen een internet bundel. De providers die dat wel doen zijn:

 • Youfone
 • Hollandsnieuwe (Bij Hollandsnieuwe gebruik je mb’s, belminuten en sms’jes vanuit één bundel. Wanneer je niet belt en sms’t kan je het gehele tegoed gebruiken voor internet MB’s.)
 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone

Hieronder lees je de meestgestelde vragen over mobiel internet. Geeft dit geen antwoord op je vraag? Stel je vraag dan via ons contactformulier.

Waarom kies je voor een sim only met internet?

De keuze voor een sim only met internet komt voort uit ons huidige gedrag met mobiele telefoons. Vroeger had je aan een bel en sms bundel genoeg, nu kun je niet meer zonder mobiel internet. Vrijwel alle dagelijkse bezigheden doen we tegenwoordig online door gebruik te maken van internet. De keuze om dus een sim only te nemen waar internet inbegrepen zit is dus voor de hand liggend.

Hoeveel MB data gebruik ik maandelijks bij een sim only internet?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen hoeveel MB’s aan mobiel internet je per maand nodig hebt. Online zijn verschillende tools beschikbaar waarin je jouw surf gedrag kunt aangeven, zo moet je bijvoorbeeld aangeven hoeveel muziek je streamt, hoe vaak je online tv kijkt en hoe regelmatig je websites bezoekt. Op basis van deze informatie toont de tool de hoeveelheid aan sim only internet je nodig hebt om jouw gedrag te voorzien van mobiel internet.

Hoe kan ik zoveel mogelijk MB's aan sim only internet besparen?

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk data besparen zodat je sim-only abonnement kosten omlaag kunnen. Wat zijn nou goede bespaar mogelijkheden om rekening mee te houden, je vindt ze hier:

– Maak zodra dit mogelijk is zoveel mogelijk gebruik van Wi-Fi en zet je mobiele internet in die tijd even uit. Zo voorkom je dat er onnodig MB’s verbruikt worden.
– Synchroniseer je apps altijd handmatig i.p.v. dit automatisch te laten doen. Zo voorkom je dat je smartphone updates gaat doen via jouw mobiele netwerk.
– Download (via Wi-Fi) zoveel mogelijk apps van jouw favoriete webwinkels, blogs, etc. Dit scheelt heel veel data. Je kunt in de toekomst elke keer gewoon de App openen i.p.v. de website helemaal te laden.
– Open e-mail berichten met grote bijlages enkel als het echt nodig is. Dit zijn echte MB-vreters waar veel mensen geen weet van hebben.
– En natuurlijk, als laatste maar zeker een van de belangrijkste, let op als je naar het buitenland gaat! Zet je dataroaming uit en voorkom torenhoge rekeningen van je sim only abonnement of een internetbundel die binnen de kortste keren op is.

Welke providers bieden het goedkoopste sim only internet?

Om te beoordelen welke provider het goedkoopste internet aanbiedt, moet je kijken naar de hoeveelheid internet die jij maandelijks gebruikt. Dit is per persoon afhankelijk. Zoek voor deze aantal MB’s een goedkoop internetabonnement. Maak je naast internet ook nog gebruik van bellen en sms’en? Zorg er dan voor dat je het internetabonnement kan combineren met jouw gewenste hoeveelheid belminuten en sms’jes. Het is om deze reden niet te zeggen welke provider het goedkoopste internet aanbiedt. Dit kan namelijk voor iedereen anders zijn. Providers hebben daarnaast vaak nog aantrekkelijke acties, die wellicht goed bij jou passen. Goedkope providers die over het algemeen ook goedkoop sim only internet aanbieden zijn:

 • Ben
 • Simpel
 • YouFone
 • Simyo
 • Budget Mobiel
 • Tele2

Welke providers bieden 5G sim only internet aan?

De uitrol van een 5G netwerk in Nederland is momenteel vol in ontwikkeling. Het 5G netwerk staat met hogere snelheden voor sneller internet, wat een stuk betrouwbaarder is wanneer er veel devices actief zijn op het netwerk. Je hebt dan niet meer zo snel last van ‘traag’ internet. Het 5G netwerk belooft dus een hoge snelheid. Inmiddels bieden meerdere providers 5G voor sim only aan. Hoewel de hoogste snelheden nog gehaald moeten worden, is het dus wel al mogelijk om een sim only abonnement met 5G af te sluiten. Dat kan momenteel bij de volgende providers:

 • T-Mobile
 • Vodafone
 • KPN
 • Tele2