Written by Donat Berisha

Sim only familie abonnement – Familievoordeel

Wanneer meerdere mensen in een huishouden een sim only abonnement hebben of willen afsluiten, kan er worden gekozen voor een sim only familie abonnement. Hiermee ontvangt iedereen in het huishouden/gezin die een abonnement bij dezelfde provider heeft, bepaalde voordelen. In dit artikel gaan we verder in op sim only familie en tonen we welke voordelen je per provider ontvangt.

Wat is een sim only familie abonnement?

Sim only familie houdt in dat meerdere mensen binnen een huishouden een sim only abonnement afsluiten van dezelfde aanbieder en hierdoor bepaalde voordelen ontvangen die je anders niet zou krijgen. Deze voordelen beginnen bij twee abonnementen op één adres, waarbij meestal geldt: hoe meer sim only abonnementen worden afgesloten, hoe meer voordelen je ontvangt. Dit wordt ook wel sim only familievoordeel genoemd.

Verder kan een sim only familie abonnement ook betekenen dat er één abonnement wordt afgesloten voor het gehele huishouden. Hierbij heeft niet iedereen een apart abonnement, maar maakt iedereen gebruik van een gezamenlijk abonnement.

Soorten familie abonnementen

Zoals hierboven uitgelegd zijn er eigenlijk twee soorten familie sim only abonnementen, namelijk:

 1. Korting & andere voordelen op abonnementen
 2. Gezinsbundel

1. Korting & andere voordelen op abonnementen

Hebben meerdere familieleden een sim only abonnement van dezelfde provider, dan ontvang je korting per abonnement. Vaak geldt dat hoe meer abonnementen zijn afgesloten, hoe hoger de korting is. Je profiteert daarnaast van voordelen als meer data.

Het is bovendien mogelijk om sim only te combineren met alles in 1, internet & televisie of een ander pakket voor thuis en hierbij korting te ontvangen op de sim only abonnementen en/of de pakketten voor thuis (internet, televisie en/of bellen).

2. Gezinsbundel

Een andere mogelijkheid is dat je als familie/gezin één bundel ontvangt. Hierbij sluit één persoon een abonnement af en wordt de rest aangesloten op het abonnement. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk geregeld is en je voordeliger uitkomt.

Een dergelijke bundel wordt momenteel alleen door Vodafone aangeboden (Vodafone Red together).

Welke providers bieden een familie abonnement of familievoordeel aan?

Het afsluiten van een familie sim only is bij de ‘grote’ providers mogelijk. Hieronder zie je een tabel met deze providers & de naam van het familie abonnement/het familievoordeel.

ProviderFamilie abonnement / Familievoordeel
T-MobileKlantvoordeelMeer info
KPNCompleetMeer info
VodafoneRed TogetherMeer info

Welke voordelen je ontvangt, verschilt per aanbieder. Lees hieronder verder voor een overzicht van de voordelen per provider.

Sim only familievoordeel: De voordelen per provider

Het afsluiten van een sim only familie abonnement kan bij meerdere aanbieders. De voordelen die je ontvangt en de samenstelling van het abonnement, verschilt echter per provider. Om duidelijk te maken van welke voordelen je kunt profiteren per aanbieder, zie je hieronder per provider een overzicht.

T-Mobile: Klantvoordeel

 • € T-Mobile Unlimited abonnement voor €25,- per maand
 • Iedere maand €2,50 korting op andere T-Mobile Go abonnementen
 • 2 GB extra data per mobiel abonnement
 • Korting op T-Mobile Thuis
 • Combinatievoordeel me vast internet: Hoogste internetsnelheid (met vast internet) tegen dezelfde prijs.

KPN: Compleet

 • Iedere maand €5,- korting per abonnement
 • Dubbel data, belminuten en sms’jes
 • MB’s delen
 • Gratis samen bellen
 • Combinatievoordeel met internet en tv: Gratis zenderpakket naar keuze

Vodafone: Red Together

 • Één abonnement in plaats van meerdere abonnementen
 • Veel data (100 GB) voor een lage prijs
 • Onbeperkt bellen en sms’en
 • Dubbel data (200 GB) in combinatie met Ziggo
 • Tweede combinatievoordeel met internet van Ziggo: sowieso €5,- korting (wanneer één persoon is aangesloten)
 • Derde combinatievoordeel met internet van Ziggo: Per extra persoon iedere keer €2,50 korting

Familievoordeel bij providers als Simpel en Youfone?

Veel klanten van andere providers vragen zich ook af of een familie abonnement mogelijk is. Helaas bieden providers als Simpel en Youfone geen familie abonnementen aan. Een verklaring hiervoor kan zijn dat ze al lage tarieven hanteren en niet veel ruimte voor maandelijkse korting en voordelen hebben.

Of providers als Youfone en Simpel in de toekomst wel met een familie abonnement of familievoordeel komen, is op dit moment nog niet bekend.

Combinatievoordelen met vaste diensten (thuis)

In de familie voordelen die hierboven worden genoemd, wordt aangegeven dat er extra voordelen zijn wanneer er internet / internet & tv / alles in 1 van dezelfde aanbieder is afgesloten. Dat geldt bij alle drie de genoemde providers. Voor Vodafone geldt dat er een thuis pakket van Ziggo moet zijn aangesloten (i.v.m. VodafoneZiggo). Het is dus mogelijk om extra familievoordeel te krijgen, bovenop de sim only voordelen.

Is een sim only familie abonnement voor ons gezin geschikt?

Vraag je je af of een familie sim only bij jullie huishouden/gezin past? Als meerderen in het huishouden er voor openstaan om bij dezelfde telecomaanbieder een sim only abonnement af te sluiten, kan een sim only familie goed uitkomen. Natuurlijk willen providers zo veel mogelijk klanten. Daardoor geven ze korting en andere voordelen wanneer meerdere personen binnen een huishouden ervoor kiezen om een sim only bij hen af te sluiten.

Houd er ook rekening mee dat niet iedereen in het gezin een abonnement af hoeft te sluiten. Je kunt al vanaf twee abonnementen per adres genieten van familievoordeel. Dat maakt het voor de meeste huishoudens al wat geschikter en toegankelijker.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 8 =