Written by Merel

Sim only data, welke past bij jou?

Bij een sim only abonnement ontvang je een simkaart waarop maandelijks automatisch een bepaald tegoed komt te staan. Je ontvangt en betaalt dus niet voor een nieuwe smartphone, waardoor je dus ook geen BKR registratie kan krijgen. Een sim only data is momenteel mega populair, omdat we eigenlijk alles via het internet doen. Echte sim only data’s bestaan momenteel alleen nog maar bij Hollandsnieuwe, maar ook andere providers bieden goede alternatieven voor wanneer je voornamelijk wilt internetten op je smartphone. In dit bericht helpen we je met het vinden van de beste sim only databundel.

Wat is sim only data?

Met sim only data kun je iedere maand gebruik maken van een databundel naar keuze, tegen een erg voordelig tarief. Over het algemeen geldt: Hoe groter de internet- of databundel is, hoe goedkoper je internet is per MB. De sim only data is niets anders dan een sim only met internet, maar in dit geval wordt er wel voornamelijk gefocust op de databundel van de sim only. Veel providers bieden bij een sim only naast de databundel ook een kleine belbundel, omdat je anders buiten je bundel een verhoogd tarief betaalt voor een belletje. Om deze reden zijn er nog weinig echte sim only data’s.

Is sim only data iets voor jou?

Als je wilt weten of een sim only data iets voor jou is, dan kom je daarachter door de volgende vraag te beantwoorden:

Ben jij de hele dag online?
Dan is de sim only data de goedkoopste manier voor jou om te internetten. Met een sim only abonnement betaal je namelijk niet indirect voor een telefoon die je er ‘gratis’ bij krijgt en doordat je bij een sim only abonnement een contract afsluit, kan de provider jou de goedkoopste tarieven aanbieden. Goedkoper dan wanneer je een prepaid databundel afsluit bijvoorbeeld.
Vind je het vervelend dat je een contract moet afsluiten? Tegenwoordig heb je ook maandelijks opzegbare sim only’s. Hiervoor betaal je maandelijks dan wel iets meer, €1,- of €2,- maar daarvoor zit je dan nergens aan vast! De maandelijks opzegbare abonnementen kun je vinden in de tabel op de homepage.

Sim only databundels vergelijken

Wil je zo min mogelijk voor je databundel betalen? Dan zul je de sim only databundels met elkaar moeten vergelijken. Gebruik je voornamelijk internet, maar wil je toch af en toe een belletje kunnen plegen dan zul je hier rekening mee moeten houden. Gelukkig kan dat in onderstaande vergelijker. Je vult in hoeveel je zou willen bellen en internetten en vervolgens rollen alle mogelijke sim only abonnementen eruit!


Echte sim only data bij Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe is momenteel de enige provider waarbij je een echte sim only data kunt afsluiten. Dat komt doordat hollandsnieuwe alles uit één bundel aanbiedt. Dit houdt in dat wanneer je de bundel ‘1500’ afsluit, je zelf bepaald waaraan je deze 1500 eenheden uitgeeft. Wil je alleen internetten? Dan gebruik je lekker 1500 MB, maar stel je wilt af en toe bellen, dan kan dat ook vanuit dezelfde bundel tot een max van 1500 eenheden sms’jes, belminuten of MB’s.

De goedkoopste databundels

De goedkoopste databundels vind je in bovenstaande tabel, maar voor het gemak zetten we de goedkoopste van dit moment voor je op een rijtje! Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van ongeveer 1500 tot 2000 MB per maand. Wanneer jij meer of minder gebruikt, dan is het wel belangrijk om van je eigen verbruik uit te gaan, omdat het zonde is om MB’s over te houden, maar het is helemaal zonde om extra MB’s te moeten bijkopen. Dit is namelijk altijd wat duurder.

Provider + abonnementAantal MBBelminuten en SMSMaandprijs o.b.v 2-jaarabonnement
Youfone1750 (3G netwerk)100 + 100€10,-
Hollandsnieuwe1500Alles uit 1 bundel€10,-
Ben3000100 bel + onbeperkt SMS€11,50
Hollandsnieuwe2000Alles uit 1 bundel€12,-
Ben5000200 bel +onbeperkt SMS€13,-

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × twee =