Written by SimonlyCheck

Sim only in het buitenland

Nederlanders gaan er vaak op uit, ook naar het buitenland. De een gaat voor zaken maar de meeste om te genieten van een lekkere vakantie. Dan is het handig als je jouw sim only in het buitenland kan gebruiken. Je wilt immers af en toe naar huis kunnen bellen, familie op de hoogte houden of internetten. Lokale info is altijd handig en binnen handbereik via je mobiele telefoon. Als je sim only in het buitenland gebruikt bestaat er verschillende tarieven. Ook de tarieven per provider zijn weer anders. Soms lopen deze zelfs heel erg uiteen. Wil je genieten van bellen, internetten en sms’en op je vakantieadres? Dan doe je er dus verstandig aan deze tarieven te vergelijken. Zo voorkom je verrassingen als je terug bent als het gaat om torenhoge kosten. Ook is het handig te weten of jouw provider gebruik maakt van buitenland bundels. En dat je weet waar je voor welke tarieven kan bellen!

Vergelijk de tarieven voor het buitenland

Tarieven voor bellen, internetten en sms’en zijn er dus in verschillende soorten en maten. Doorgaans kan je als stelregel nemen dat je voor zo een 1,25 euro per minuut kan bellen in het buitenland. Dit geldt voor landen in de EU. Enkele providers nemen ook nog landen als Amerika, Canada en Australië mee. Het bellen in het buitenland is dus sowieso duurder. Sms’en binnen de EU is wel een stuk goedkoper namelijk 2 eurocent (0,02 euro) per verstuurd bericht. Internetten is ook nog redelijk betaalbaar. Je betaald binnen de EU 6 eurocent per MB. Ga je echter buiten de EU internetten dan moet je erg opletten. Dan praten we opeens over euro’ per MB oplopend tot 10,- per MB. Dit zijn exorbitant hoge bedragen voor mobiel internet. Wees je dus bewust van de schommelende tarieven en vergelijk tussen verschillende providers.

Grote verschillen

De tarieven per provider wisselen enorm. Je moet deze dus goed vergelijken, gezien het in sommige gevallen euro’s scheelt. Doe dit op het moment dat je ook echt naar het buitenland gaat. De tarieven veranderen namelijk ook nog wel eens. Zorg echter dat je tijdig op de hoogte bent van de voordeligste provider als het gaat om sim only in het buitenland.

De beste providers voor sim only in het buitenland

Als we kijken naar alleen bellen dan doet T-mobile en haar gezanten het heel goed! Met goedkope tarieven is dit dan ook de beste oplossing. Als we naar het totaal plaatje kijken dan moeten we echter vaststellen dat Vodafone, Robin Mobile en Tele2 de echte winnaars zijn. Een keuze uit 1 van deze 3 is dan momenteel ook de beste keuze.

Buitenland bundels gebruiken

Kijk of jouw provider buitenland bundels gebruikt. Hiermee krijg je vaak tot een paar honderd belminuten of MB’s en SMS’jes gratis die je kan gebruiken in het buitenland. Dit levert je dan in de meeste gevallen ook heel veel meer voordeel op!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × twee =